Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Krkonoše bez bariér, pro vozíčkáře i kočárky

PR článek

Nejvyšší české hory jsou přístupné i pro lidi se sníženou pohyblivostí, pro lidi tělesně postižené včetně vozíčkářů, ale také seniory a rodiny s malými dětmi. Jednoduše pro všechny, kdo mají rádi hory, ale potřebují při svých výletech dobře schůdné stezky a ocení na trase možnost odpočinku a občerstvení. Vyberte si tedy některou z doporučených „bezbariérových tras“.

ZE ŠPINDLEROVA MLÝNA DO DOLU BÍLÉHO LABE

Klidná a nepříliš frekventovaná cesta podél horské říčky Bílé Labe s vodopády a kaskádami skýtá hezké výhledy na Kozí hřbety. Cesta je vhodná pro seniory a osoby pohybující se s holemi. Je sjízdná pro kočárky a bez problémů též pro mechanické i elektrické vozíky. 

Začátek trasy najdete ve Špindlerově Mlýně na parkovišti P3 u lanovky na Medvědín, trasa je značena modře a celá vede po asfaltovém povrchu a vede po břehu Bílého Labe až k Boudě U Bílého Labe. Délka trasy (sečteno tam i zpět) je 10 km, stoupání je táhlé a vyžaduje dobrou kondici, převýšení je 250 m. 

Bezbariérová místa pro občerstvení a nouzový úkryt na trase

  1. Restaurace Aquapark – nachází se přímo u hlavní silnice, naproti lanovce na Medvědín, má bezbariérový vstup, v restauraci je bezbariérové WC. 
  2. Restaurace Myslivna – nachází se u soutoku Labe a Bílého Labe. Vstup do objektu je bezbariérový a restaurace je přístupná i pro vozíčkáře, ale není zde bezbariérové WC. 
  3. odpočinkové místo U svozu – je nezastřešené odpočinkové místo na trase. 
  4. Bouda u Bílého Labe – nachází se na konci této turistické trasy v údolí Bílého Labe. Pro vozíčkáře je přístupná pouze terasa.

TIP: Brožuru s TOP doporučenými 10 trasami vytvořila Správa KRNAP a získat ji můžete v informačních centrech Krkonošského národního parku nebo na webu www.krnap.cz.Další trasy, které jsou všechny vyzkoušené a před vámi jimi prošli lidé s tělesným postižením a projeli je též vozíčkáři, najdete na webu www.krkonose.eu v sekci „Pro hendikepované“. 

Upozornění: Jde o horské trasy, takže musíte počítat s tím, že i na asfaltových stezkách mohou být terénní nerovnosti a vyskytují se na nich příčné odvodňovací svodnice. Cesty mohou prudce stoupat nebo klesat a jsou na nich zákruty. Lidé s tělesným postižením a zejména vozíčkáři budou někdy potřebovat pomoc a neměli by do hor vyrážet bez doprovodu.

Foto Krkonoše.eu

Štítky Krkonoše, tip na výlet, krkonoše.eu, Špindlerův Mlýn, Bílé Labe, Labe, Medvědín, Kozí, Správa Krkonošského národního parku

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krkonoše bez bariér, pro vozíčkáře i kočárky  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.