Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Turnováky nejvíce trápí parkování u základky Žižkova, řešením by mohlo být rozšíření ulice

V týdnu proběhlo setkání občanů z částí Turnova Hruštice, Kasárny a Károvsko se starostou. Diskuse ukázala, že nejvíce obyvatele trápí parkování u ZŠ Žižkova.

Zastupitel Jiří Kovačičin seznámil místní s aktuálními investičními akcemi města. Od denního stacionáře Sluníčko až po stavební práce v Nádražní ulici. V Tunově by navíc měly vzniknout městské sady. „Plánujeme na Hruštici vybudovat biokoridor. Budou zde stromy a možná i květnatá louka nebo místo pro grilování,“ uvedl starosta Tomáš Hocke.

Jak se ukázalo, nejvíce ale trápí obyvatele Turnova parkování v Žižkově ulici. Místní by v blízkosti školy rádi parkovali alespoň o víkendech, kdy je škola prázdná. Podle starosty toto téma řeší město již delší dobu, ale dopravní inspektorát zavrhl variantu, že by bylo parkování omezeno jen časově. „Zahájíme proto projekční přípravu, díky které by se mohla komunikace rozšířit, což by umožnilo kolmé stání pro parkování,“ komentoval Hocke.

Studie by měla být hotova na jaře. Dále by město rádo vytvořilo parkovací zálivy u základky a hotelovky, díky kterým by rodiče přivážející žáky a studenty nemuseli zajíždět do vnitrobloků. Vedle parkování se místní zajímali o volné pozemky k prodeji. Podle vedení turnovské radnice by se mělo prodávat na jaře přibližně pět pozemků na Hruštici.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Turnov

Štítky Turnov, Žižkova, parkování, diskuse, Žižkov, Tomáš Hocke

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turnováky nejvíce trápí parkování u základky Žižkova, řešením by mohlo být rozšíření ulice  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.