Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Turnov shání prostředky na výstavbu pumptrackové dráhy. Můžete si koupit třeba zatáčku

Turnované si v rámci participativního rozpočtu schválili výstavbu pumptrackové dráhy. Město nyní hledá finanční prostředky. Náklady totiž výrazně přesahují prvotní předpoklady.

Zatím se tak vedení místa uchýlilo k závěru, že v první fázi vybuduje jen menší část. I tak ale potřebuje sehnat zhruba 200 tisíc korun. Předkladatelé návrhu tak spustili crowdfundingovou kampaň na Hithitu a přispívat mohou lidé i na transparentní účet města.

Za větší příspěvek navíc můžete mít na dráze i vlastní reklamu. „Lidé si mohou symbolicky koupit zatáčku nebo překážku a na ní bude zveřejněno logo jako propagace,“ uvedla mluvčí města Klára Preislerová. Do kampaně na Hithitu se už zapojily skoro tři desítky lidí a podařilo se vybrat něco přes dvacet tisíc. Na dosažení cílové částky 140 tisíc korun mají autoři projektu s názvem Pumpuj v Turnově! ještě 18 dní.

Předkladatel návrhu Marek Slavík si zatím zájem místních pochvaluje. „Zatím je zájem veliký. Finanční prostředky nejsou potřeba jen pro samostatnou výstavbu ale také na studii, projekt a další,“ komentoval Slavík.  Ten by si přál, aby byla dráha hotová již příští léto.

Pumptracková dráha by měla vzniknout v areálu Maškových zahrad a nápad podporuje i vedení Turnova. „Líbí se mi, jaké nasazení do projektu bikeři dávají,“ sdělil starosta Tomáš Hocke. Pokud chcete projekt podpořit, můžete kouknout na Hithit nebo přispět na transparentní účet.

Ohodnoť článek

Foto Město Turnov, pumpbattle.com

Štítky pumptrack, Turnov, Semilsko, stavba, projekt, HitHit, Tomáš Hocke

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turnov shání prostředky na výstavbu pumptrackové dráhy.  Můžete si koupit třeba zatáčku  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.