Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Skiareál v Rokytnici spustí prodej skipasů online. A připravené má i věrnostní program se slevami

Rokytnický skiareál je největší v Libereckém kraji. A teď ho čeká velká změna, chce se totiž pustit do prodávání skipasů přes internet. Prodej online navíc vyjde lyžaře výrazně levněji.

Největší skiareál v Libereckém kraji, který je v krkonošské Rokytnici nad Jizerou, chce více prodávat skipasy přes internet. Pořídil si i proto nový odbavovací systém a lyžaře bude lákat na slevy ve věrnostním programu. Dosud online prodeje využívalo asi jen pět až osm procent lyžařů, cílem je dostat se v letošní sezoně ke 20 procentům. Novinářům to dnes řekl Vít Pražák, ředitel Spartaku Rokytnice, který areál provozuje.

Středisko se 17 kilometry tratí před sezonou investovalo 19 milionů korun, kromě pořízení nového odbavovacího systému začalo i s výměnou dožilého potrubí zasněžovacího systému a provedlo některé terénní úpravy.

Ceny přes online prodeje budou o deset procent levnější než u pokladny. Kdo v Rokytnici lyžuje opakovaně, bude mít slevu ještě větší. „Budou se mu načítat kredity, které bude moci využít při dalších nákupech,“ uvedl Pražák. Celodenní skipas v hlavní sezoně budě stát stejně jako loni 720 korun. Období za tuto cenu ale bude delší, od Vánoc až do začátku března. Loni to bylo jen o vánočních a jarních prázdninách.

Středisko letos zahájilo výměnu potrubí zasněžovacího systému, v ideálním případě by to chtělo zvládnout do tří let. Jako první se měnily dvě větvě staré 22 let. „Trubky byly plné rzi a netěsnily,“ uvedl předseda představenstva Spartaku Rokytnice René Roštejnský. Výměna potrubí by měla snížit spotřebu vody a energií pro zasněžování. Letos se dělalo zhruba 1,5 kilometru, celkem by mělo být nových osm kilometrů rozvodů. Vylepšení před sezonou doznala i modrá sjezdovka, na zhruba 400 metrech bylo potřeba vyrovnat terén v místě, kde před tím byla prohlubeň po vykácených pařezech.

Minulá sezona v Rokytnici patřila mezi vydařené, ve středisku lyžovalo zhruba 280.000 lidí a tržby měl areál skoro 90 milionů korun. Kdy začne letošní sezona, podle Pražáka ještě nevědí. „Počasí se chová abnormálně,“ uvedl. Podle něj jsou velké výkyvy teplot i během krátké doby, což zasněžování komplikuje. „Potřebovali bychom 40 hodin souvislého mrazu, abychom mohli začít,“ dodal.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky rekreace, turistika, kondice, Rokytnice n. J., sport, lyžování, skipas, Rokytnice nad Jizerou, lyžař, Liberecký kraj, Spartak Rokytnice, a.s., jarní prázdniny, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skiareál v Rokytnici spustí prodej skipasů online. A připravené má i věrnostní program se slevami  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.