Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dnes odpoledne se otevře silnice pod viaduktem v Turnově

Letošní část rekonstrukce v Turnově se chýlí ke konci. Z toho důvodu projedou řidiči opět pod viaduktem. V tomto místě se ale změní přednost v jízdě. Nově už nebude hlavní vést na Ohrazenice ale právě bude zatáčet pod viadukt.

V Turnově se chýlí ke konci letošní část rekonstrukce Nádražní ulice. Po devíti měsících projedou řidiči od pátečního odpoledne pod železničním viaduktem směrem na Přepeřskou ulici, informovala za město Zdenka Štrauchová. Obnova tohoto úseku je součástí rekonstrukce silnice 610 z Turnova na hranici se Středočeským krajem. Celá akce za 205 milionů korun má být hotova v listopadu příštího roku.

Otevření silnice pod viaduktem přinese změnu v přednosti v jízdě. „Hlavní silnice již nebude pokračovat směrem na Ohrazenice, ale naopak bude zatáčet pod viadukt. Hlavní pozemní komunikace tedy bude směřovat do ulice Přepeřská a naopak,“ uvedla Štrauchová.

Zatím jde o provizorní otevření tohoto úseku přes zimu. Podle Štrauchové bude nutné dodělat i chodníky a parkovací zálivy. „Místa, která se nepodaří dokončit, budou zasypána štěrkem, aby byl možný alespoň omezený provoz. Do pátku tak budou zhotoveny podkladní vrstvy například na levé části chodníku směřujícího pod viadukt. Chybějící dláždění bude dokončeno na jaře,“ řekla.

Další harmonogram prací v tomto úseku bude podle ní znám zhruba v polovině ledna. „Společnost Eurovia předpokládá, že se na stavbu vrátí v březnu, do té doby se bude na Přepeřské pracovat na vodě a kanalizaci,“ dodala Štrauchová. V místě by měl být podle ní semafor, který bude usměrňovat dopravu kyvadlově.

Rekonstrukce silnice 610 z Turnova na hranici se Středočeským krajem je největším společným projektem v kraji. Kromě Libereckého kraje a Turnova se do něj zapojí i Přepeře, Příšovice, Svijany a Ohrazenice. Podařilo se na ni získat evropskou dotaci. Práce na rekonstrukci zhruba osmikilometrového úseku začaly letos v dubnu a jsou za polovinou.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky automobilová, správa, stavby, Turnov, silnice, rekonstrukce, Ohrazenice, Středočeský kraj, Eurovia CS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dnes odpoledne se otevře silnice pod viaduktem v Turnově  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.