Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Z participativního rozpočtu se semilští skauti dočkají rozšíření klubovny

V Semilech se už popáté mohli občané zapojit do hlasování o projektech v rámci participativního rozpočtu. Nejvíce hlasů bylo pro rozšíření skautské klubovny.

Občané si mohli při hlasování vybírat z celkem 15 návrhů. Původně se sešlo celkem 28 tipů na zlepšení města, ale pouze 15 jich prošlo posouzením odborem rozvoje a správy majetku a výborem pro rozvoj města. Do následného hlasování se zapojilo celkem 539 lidí.

„Hlasovat mohli občané starší šestnácti let. Celkem jedenáct lidí využilo elektronického a tři lidé distančního hlasování,“ komentoval místostarosta Tomáš Sábl. Díky hlasování by se měla dočkat skautská klubovna rozšíření kapacity, zaizolování a odvodnění. Na druhém místě mezi projekty skončila rekonstrukce schodiště u kostela sv. Petra a Pavla. 

Do participativního rozpočtu je připravena částka 1,025 milionu korun. Předpokládané náklady na zmíněné dva projekty se pohybují okolo 500 tisíc korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Semily, rozpočet, projekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z participativního rozpočtu se semilští skauti dočkají rozšíření klubovny  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.