Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Lávka u Riegrovy stezky je uzavřena. Prochází kompletní obnovou, hotová bude na podzim

Na Riegrovu stezku míří v létě stovky lidí. Krásný výlet nabízí výhledy na Jizeru a Semilsko. Aktuálně si ale při procházce trochu zajdete, lávka v Bítouchově totiž prochází rekonstrukcí.

Rekonstrukce doposud nevzhledné lávky u bývalé Kolonky začala v červnu a skončit by měla nejpozději na konci listopadu. Do té doby se promění k nepoznání. Na podzim povede přes Jizeru nová lávka tvořená ocelovou konstrukcí a dřevěnou mostovkou s rozpětím 32,5 m a volnou šířkou 2 metry. Součástí bude samozřejmě i zábradlí o výšce 1,3 metru.

Náklady na opravu byly vyčísleny na 7 milionů korun. „Část nákladů ve výši 4,4 miliony pokryje dotace z Integrovaného operačního programu,“ komentoval Martin Boreš, technik odboru rozvoje a správy majetku města Semily. Během prací je ale lávka zcela uzavřena pro cyklisty i pěší.

„Dočasně je přístup na Riegrovu stezku přesměrován,“ upozornila Zdeňka Marková z Klubu českých turistů. Kdo se chystá na Riegrovku ze Semil, musí se z Riegrova náměstí v centru města vydat po modré ulicí Bítouchovská a po cyklostezce se dostat k rozcestníku Bítouchov - u Kynčlů.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv ORSM

Štítky Bítouchov, Semily, Riegrova stezka, lávka, Jizera, okres Semily, Zdeňka Marková, Klub českých turistů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lávka u Riegrovy stezky je uzavřena. Prochází kompletní obnovou, hotová bude na podzim  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.