Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Turnov plánuje regeneraci sídliště Výšinka. Místní nejvíce trápí parkování

Po regeneraci sídliště u Nádraží a J. Patočky se chce město Turnov v následujících letech zaměřit na obnovu a modernizaci sídliště Výšinka. Na sídlišti z 90. let je řada nevyhovujících míst a problémů, které místní trápí.

Přestože v posledních letech došlo na Výšince k obnově zeleně nebo opravám hřišť, stále zůstává mnoho práce. „Jedná se o jedno z nejkomplikovanějších sídlišť,“ poznamenal starosta Tomáš Hocke.

Problémem je již samotné postavení domů. Jelikož jsou blízko u sebe, limituje to možnosti nakládání s prostorem. Podle plánů města by měla být regenerace rozdělena do 5 až 6 etap. „Práce by měly být rozděleny do 5 až 7 let, během kterých bychom rádi dostali sídliště do stavu, který by se líbil místním,“ komentoval starosta.

S plánovanými proměnami Výšinky byli v rámci veřejného setkání seznámeni i místní obyvatelé. Těm byla představena studie regenerace tohoto sídliště zpracována Ateliérem AND Praha. Stále je ale možné se k plánům vyjádřit.

Ze společné debaty mezi vedením města a občany vyplynulo, že velkým problémem jsou podobně jako na jiných sídlištích parkovací stání. Od místních vzešel návrh na využívání například zeleného prostoru v Rubínové ulici. „V územním plánu je to vedené jako zelená plocha a byla by to invaze do zeleně. Musela by proběhnout změna územního plánu a obejít ho jen tak nelze,“ reagoval starosta.

Trnem v oku jsou místním i často zdevastované chodníky. I na těch chce ale město zapracovat. Ať už se jedná o opravu chodníků od křižovatky u Gymnázia na Výšinku nebo do budoucna jejich vystavění v ulici Diamantová. V současné době mohou lidé stále zasílat nápady a připomínky na zlepšení sídliště Výšinka na email vysinka@mu.turnov.cz.

Celé setkání s občany na téma regenerace Výšinky můžete zhlédnout na videu. Studii a bližší informace najdou zájemci na webu města Turnov.

Ohodnoť článek

Foto město Turnov

Štítky Turnov, Semilsko, regenerace, sídliště, Výšinka, Tomáš Hocke, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turnov plánuje regeneraci sídliště Výšinka. Místní nejvíce trápí parkování  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.