Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: V noci byli povoláni hasiči k požáru v Horní Branné. Předběžná škoda byla stanovena na dva miliony

V noci ze soboty na neděli vyjížděli hasiči k požáru na Semilsku v katastru obce Horní Branná, kde na místní pile hořel přístřešek s uskladněnou štěpkou.

Požár, který byl na tísňovou linku ohlášen ve 22:25, se rozšířil z přístřešku i na přilehlou budovu, kde se nacházela dílna. „Rozsah požáru je 30x15 metrů,“ informovali hasiči HZS LK na Twitteru.

V souvislosti s tímto požárem byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. Na místo kromě hasičů z Libereckého kraje vyrazili také hasiči ze sousedního Královehradeckého kraje. „Na místě byla zřízena dvě čerpací stanoviště. Jedno v místě zásahu, další u rybníka Zákřezník,“ uvedla zástupce mluvčí hasičů Radka Kostelňáková.

Zásah probíhal šesti vodními proudy. Povolána byla také speciální technika CCS Cobra. Zhruba po dvou hodinách se podařilo požár lokalizovat.

K finálnímu zlikvidování požáru došlo až nad ránem krátce před půl šestou. Naštěstí se celý incident obešel bez zranění. Příčina a uchráněné hodnoty zůstávají v šetření. Škoda způsobená požárem byla majitelem objektu stanovena na 2 miliony korun,“ dodala Kostelňáková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS LK

Štítky požár, Semilsko, Horní Branná, oheň, okres Semily, Liberecký kraj, Twitter, Jilemnice, Královéhradecký kraj, Vrchlabí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: V noci byli povoláni hasiči k požáru v Horní Branné. Předběžná škoda byla stanovena na dva miliony  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.