Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Turnov zrušil adventní trhy, rozsvícení vánočního stromu i ohňostroj

Kvůli pandemii se město Turnov rozhodlo, že se letos neuskuteční tradiční adventní trhy, rozsvícení vánočního stromku a dokonce ani novoroční ohňostroj.

Zrušené jsou řemeslnické trhy, rozsvícení vánočního stromu i novoroční ohňostroj. V tiskové zprávě o tom informovala mluvčí radnice Klára Preislerová. Ve čtrnáctitisícovém městě je koronavirem aktuálně nakaženo přes 300 lidí, z toho čtyři jsou hospitalizovaní.

O zrušení adventních akcí rozhodlo vedení města tento týden. „Je mi to velmi líto, do poslední chvíle jsme chtěli zachovat alespoň vánoční řemeslnické trhy, ale vzhledem k situaci, ve které se nyní společnost nachází, to nebude možné," uvedl starosta Tomáš Hocke (Nezávislý blok).

Naopak třeba krajský Liberec s pořádáním vánoční trhů nadále počítá. „Vánoční trhy chceme udělat, pokud nám to radnice nebo vláda nezakážou," řekl ČTK organizátor trhů v Liberci Ondřej Červinka. „Už máme obsazené všechny stánky, přihlášených je kolem 30 prodejců, další tradičně jezdí se svými stánky," dodal. Tržnice bude tradičně před radnicí, několik stánků bude ale i v dolním centru na Soukenném náměstí. Prázdné ale bude náměstí při rozsvícení vánočního stromu, které vždy k radnici láká tisíce Liberečanů. Letos bude podle Červinky jen on-line, bez účasti lidí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky ČR, správa, folklor, koronavirus, Vánoce, Turnov, vánoční stromek, ohňostroj, radnice, Tomáš Hocke, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turnov zrušil adventní trhy, rozsvícení vánočního stromu i ohňostroj  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.