Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

O Alzheimer centrum je již nyní zájem, otevře se na začátku roku

V Turnově na začátku minulého roku odstartovala výstavba Alzheimer centra. Nyní je již celá stavba hotová a na začátku roku přivítá první klienty.

Nový Domov se zvláštním režimem nahradil dva bytové domy. Během necelých dvou let došlo k demolici domů, výstavbě nového objektu a v červnu bylo dokončeno i atrium a zámková dlažba. „Aktuálně probíhají úpravy zeleně a zahrady,“ uvedla mluvčí města Zdenka Štrauchová.

Alzheimer centrum bude mít kapacitu 24 lůžek. „Již v průběhu roku tohoto roku se hlásí zájemci o přijetí,“ sdělila místostarostka Petra Houšková. Každou žádost je ale nutné podložit doporučením odborného lékaře z oboru psychiatrie a následně bude posouzena sociální komisí.

Náklady na vybudování Alzheimer centra se vyšplhaly na 44 milionů korun. Město se podílelo částkou přes 13 milionů, zbytek pokryla dotace z Ministerstva práce a sociálních věcí.

O osoby se sníženou soběstačností bude pečovat 2 zdravotní sestry, 13 pečovatelek a další zaměstnanci. „Bohužel není snadné najít zdravotnický personál,“ dodala Houšková. Případné žádosti přijímá ředitel.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Turnov

Štítky Turnov, Alzheimer, centrum, Alzheimerova choroba, Alzheimer centrum, Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O Alzheimer centrum je již nyní zájem, otevře se na začátku roku  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.