Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hoteliér Pytloun: Všichni hosté měli objednávky od zaměstnavatelů. Vše děláme v souladu s nařízeními vlády

Sedmdesát hostů bylo v sobotu ubytováno v harrachovském Wellness hotelu Pytloun. Ten patří libereckému hoteliérovi Lukáši Pytlounovi. Podle něj ale byli v hotelu všichni hosté na služební cestě a měli na to objednávky od zaměstnavatelů. „Postupujeme a děláme vše v souladu s nařízeními vlády ČR,“ řekl Pytloun.

Policie přijela do hotelu v sobotu kolem třetí hodiny odpoledne. Na místě zkontrolovala na sedm desítek hostů. „Všichni hosté doložili, že jsou zde na služební cestě a doložili také objednávky ubytování od svých zaměstnavatelů. Pokud někdo z ubytovaných porušil nějaké nařízení je to na šetření PČR, my jakožto ubytovatel postupujeme a děláme vše v souladu s nařízeními vlády ČR,“ řekl Lukáš Pytloun.

Podle něj v hotelu bydleli i lidé, kteří by jinak byli ubytováni v libereckých hotelech. Jde o byznys klientelu, která se rekrutuje z automobilového průmyslu. V Liberci jsou ale kapacity nyní plné. „V našich libereckých hotelech je v současné době ubytován velký štáb zahraniční hollywoodské produkce, který zde natáčí nějaký film či seriál,“ vysvětlil, proč byli lidé na služební cestě ubytováni v Harrachově.

Na ubytované hosty v hotelu upozornili místní hoteliéři, kterým přišlo, že Pyltoun hosty ubytovává nelegálně. „Ze strany místních a menších hoteliérů v Harrachově došlo podle mého názoru zřejmě k nedorozumění, nebo z lidí prostě mluví neznalost a také zášť když např. vidí parkoviště u našeho hotelu obsazené auty,“ dodal.

Z článku, který uveřejnil server Seznam zprávy, vyplývá, že místním se nelíbilo Pyltounovo vyjádření pro stejný server. V něm uvedl, že někteří menší hoteliéři jsou tak v úzkých, že musí ubytovávat i přes vládní nařízení. „Zastávám se a vždy jsem se zastával menších hoteliérů a ubytovacích zařízení, kteří nemají přístup ke státním kompenzacím a velmi mě mrzí, že někteří to pochopili tak, jakože jsem je naprášil, že dělají něco nelegálně! Rozhodně to tak nebylo míněno a naopak fandím každému hoteliérovi, který se snaží v této nelehké době přežít a nespoléhá se jen na podporu od státu. V této těžké době bychom se měli všichni semknout a spolupracovat,“ uzavřel Pytloun.

Vyjádření policie

„Na místě si proto od provozovatele hotelu vyžádali doložení nezbytnosti cesty těchto hostů k výkonu zaměstnání či podnikatelské anebo obdobné činnosti, kterou musí písemně potvrdit  jejich zaměstnavatel nebo objednatel jejich práce. Takový  dokument je nutné  od soboty poskytovateli ubytovacích služeb předložit ještě před samotným ubytováním. Písemnou dokumentaci k  této sobotní kontrole nyní zpracováváme a připravujeme ji pro oznámení  příslušnému správnímu orgánu, kterým je v tomto případě Městský úřad  v Tanvaldu. Ten v rámci své kompetence rozhodne, zda došlo ze strany poskytovatele ubytovacích služeb a ubytovaných hostů k porušení vládního protiepidemického opatření či nikoliv," řekla mluvčí policie Ivana Baláková.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Pešek

Štítky pytloun, hotel, ubytování, policie, vláda, nařízení, Lukáš Pytloun, nařízení vlády, služební cesta, Česko, Harrachov, Seznam.cz, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vilém Ringel

Pytloune, Pytloune jestli nešidíš..

Úterý, 2. února 2021, 12:35Odpovědět

Sviluška Svinutá

V Prdelci je to samej gauner, takže není divu...

Pondělí, 1. února 2021, 20:46Odpovědět

Hoteliér Pytloun: Všichni hosté měli objednávky od zaměstnavatelů. Vše děláme v souladu s nařízeními vlády  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.