Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Stříkali po lidech z auta tekutinu, policie už je zná. Nikomu jsme nechtěli ublížit, litují

Policie už dopadla čtveřici mladých lidí, kteří v Turnově stříkali z jedoucího auta na lidi neznámou tekutinu ze stříkací pistole. Jde o dva mladíky a dvě dívky. Policistům uvedli, že šlo jen o vodu a že nechtěli nikomu ublížit. Za své počínání mohou zaplatit pokutu.

„Dva lidé z Turnova, které si vzali na mušku, později do protokolu vypověděli, že je někdo z auta postříkal dráždivou tekutinou a jeden z nich si dokonce musel ve zdravotnickém zařízení nechat vypláchnout zasažené oči. Celkem tři občané nám tyto útoky oznámili a o dalších třech jsme se dozvěděli z jejich výpověďí,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Partička se ke svému pondělnímu řádění přiznala a vysvětlila ho tím, že šlo jen o legraci, které se údajně smáli i ti, které postříkali. Jenže výpovědi postříkaných hovoří o opaku.

„Na svou obhajobu uvedli, že nikomu nechtěli ublížit, a že svého jednání nyní litují. K této zábavě jim posloužila dětská vodní pistole, kterou údajně naplňovali jen čistou pitnou vodou,“ dodala mluvčí.

Policisté v Turnově už postoupili spisový materiál do správního řízení Městskému úřadu v Turnově pro důvodné podezření ze spolupachatelství na přestupku proti občanskému soužití, ve kterém čtveřici hrozí pokuta do výše 20 tisíc korun. 

Hrozí jim také pokuta ve stejné výši týkajícího se porušení omezení volného pohybu. „Ta se týká jejich nedovoleného pohybu po okrese za účelem se společně povyrazit,“ vysvětlila mluvčí.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, Turnov, tekutina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stříkali po lidech z auta tekutinu, policie už je zná. Nikomu jsme nechtěli ublížit, litují  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.