Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Tabule se zvuky ptáků nebo stromové pexeso. V Semilech mají novou naučnou stezku

Nově se mohou turisté a cyklisté na trase podél Jizery v Semilech zastavit u nové naučné stezky. Ta pobaví zejména rodiny s dětmi.

Jednotlivá zastavení nabízejí informace o řece Jizeře, místní fauně a floře, řekla ČTK Renata Coufalová z odboru kultury města. Na jednotlivých interaktivních tabulích mohou návštěvníci najít třeba pexeso s motivy stromů, tabuli znázorňující biotop řeky i s živočichy a mezi nejzajímavější prvky stezky patří tabule se zvuky ptáků. „Díky QR kódu u každého z obrázků si po jeho stažení mohou děti poslechnout zpěv konkrétního opeřence," doplnila Coufalová.

Naučná stezka navazuje na nově vybudovanou Bítouchovskou lávku, která byla za zhruba sedm milionů korun dokončena v závěru loňského roku a je součástí projektu s názvem Z údolí Jizery do údolí Bobru II. Interaktivní tabule zpracovala firma Lesní svět, která stojí mimo jiné za realizací nedávno otevřené naučné stezky na nedalekém Škodějově.

„Velké poděkování patří Milanu Farskému, který se na realizaci naučné stezky podílel. Připravil podklady pro texty, zajistil fotografie a vybral motivy ke zobrazení - konkrétní stromy, ptáky a vodní živočichy, kteří se vyskytují přímo v okolí řeky Jizery, případně v Semilech. Stezka si klade za cíl zábavnou formou přilákat veřejnost k zájmu o přírodu a o její ochranu," dodala semilská starostka Lena Mlejnková (Volba pro Semily).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto www.greenway-jizera.cz

Štítky ČR, rekreace, turistika, správa, Semily, naučná stezka, ptáci, Jizera, Lena Mlejnková, Údolí Jizery, Škodějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tabule se zvuky ptáků nebo stromové pexeso. V Semilech mají novou naučnou stezku  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.