Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Revitalizace sídliště u nádraží v Turnově bude dokončena po deseti letech

V Turnově začala poslední etapa revitalizace sídliště u nádraží, která začala už v roce 2011. Úpravy téměř za sedm milionů korun se týkají prostoru před nákupním centrem.

Velkou změnou projde především zchátralá plocha takzvaného bazénku, kde vznikne nový vodní prvek. V tiskové zprávě o tom informovala za radnici Zdenka Štrauchová.

Sídliště u nádraží je z 60. let minulého století. V této lokalitě je v panelových domech zhruba 800 bytů v 15 domech. Revitalizace začala v roce 2011 a stála už přes 30 milionů korun, cílem bylo zlepšit stav silnic, chodníků, osvětlení, mobiliáře i zeleně. Část nákladů na úpravy hradilo město ze státní dotace od ministerstva pro místní rozvoj. I na poslední, sedmou etapu, která nyní začala, město získalo skoro 3,2 milionu korun.

Upravovat se bude do konce června prostor před Billou a prodejnou Barvy laky. „Návrh úprav spočívá v celkové kultivaci veřejného prostoru tohoto frekventovaného místa. V parkové části bude stávající betonový bazén nahrazen novým vodním prvkem. Je navrženo rozšíření zpevněné plochy, doplnění laviček a dalších prvků mobiliáře, aby vznikl moderní a přehledný parter," uvedl Miloslav Chrumko z odboru správy majetku turnovské radnice.

Pro pěší bude po dobu prací omezen průchod ze sídliště. „Původně měl být s celým staveništěm kompletně uzavřen chodník vedoucí ze sídliště k prodejně Barvy laky a Bille. Stavba se bude snažit vyjít obyvatelům maximálně vstříc, a tak se v závislosti na aktuální stavební činnosti bude průchod otvírat a zavírat," uvedla Štrauchová. Projít staveništěm bude možné i v době, kdy tam dělníci pracovat nebudou, včetně víkendů a svátků.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Turnov

Štítky ČR, správa, byty, Turnov, sídliště, Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky, Billa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Revitalizace sídliště u nádraží v Turnově bude dokončena po deseti letech  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.