Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Žáci základky v Semilech mohou do školy bez testu. O testování musí rozhodnout rodiče, říká ředitel

Po svém se k návratu dětí do škol postavil ředitel waldorfské základní školy v Semilech. Ten rozeslal rodičům dopis s tím, že testování je na zodpovědnosti rodičů a děti mohou do školy přijít i neotestované. Škola fungovala jinak i s rouškami, ty děti musely mít nasazeny jen ve společných prostorách, ve třídách se učily bez nich.

„Do školy mohou přijít všechny děti bez ohledu, zda se budou či nebudou testovat. O testování dětí musí rozhodovat rodiče. Pokud s testováním dětí nesouhlasíte, tak pošlete v pondělí po svém děcku Váš písemný nesouhlas s testováním napsaný vlastními slovy, ze kterého bude zřejmé, koho se nesouhlas týká a kdo ho vystavil,“ napsal ředitel školy Ivan Semecký v dopise rodičům, na který upozornil server ihned.cz.

Děti se budou testovat dvakrát týdně, kdo odmítne, měl by zůstat doma. Ministerstvo školství ale podle ředitele vychází z dokumentu, ve kterém se ale píše pouze o zaměstnancích školy, kteří se musí testovat a nesmí chodit do školy s příznaky. Těmi ale děti nejsou. „Myslím, že je zcela zřejmý rozdíl odpovědnosti školy, kterou řešit musím a odpovědnosti rodičů, do které vstupovat nebudu,“ dodal ředitel.

Ten se také už dříve postavil k nošení roušek jinak, než je tomu na ostatních školách. Ochranu obličeje musí žáci nosit jen na nezbytně dlouhou dobu ve společných prostorách, ve třídě si ji pak mohou sundat. „Ve třídách nošení roušek vymáhat nebudeme, ale ve společných prostorách školy prosíme o nošení roušek,“ vysvětlil ředitel.

Na přístup školy už zareagovala krajská hygiena, která chce v případě netestování žáků provést ve škole v tomto týdnu kontrolu. Řešit situaci chce i město. „Odpovědnost za rozhodnutí je na řediteli, je to samostatná organizace. Hodláme komunikovat s ředitelem a v součinnosti i s krajskou hygienickou stanicí,“ řekla serveru CNN Prima News starostka Semil Lena Mlejnková (Starostové pro Liberecký kraj.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky waldorf, Semily, testování, škola, Krajská hygienická stanice, Lena Mlejnková, Starostové pro Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Milli Vostrá

Citovat aeronet je samo o sobě argumentační faul.

Středa, 14. dubna 2021, 20:31Odpovědět

Zdenka Dvorakova

Konečně rozumný přístup. Panu řediteli držím palce, škoda, že takových lidí na svém místě není víc.

Úterý, 13. dubna 2021, 08:19Odpovědět

Pavel Kopečný

https://aeronet.cz/news/video-vakcinace-nepomaha-virus-se-neustale-vraci-izraelsky-premier-odpalil-vecer-v-televiznim-vystoupeni-sokujici-zpravu-ze-izraelci-se-maji-pripravit-na-cerny-scenar-opakovaneho-celoplosneho-ocko/

Pondělí, 12. dubna 2021, 20:14Odpovědět

Pavel Kopečný

Zdroj..

Pondělí, 12. dubna 2021, 20:14Odpovědět

Pavel Kopečný

Studenti na školách zřízených Ministerstvem spravedlnosti nemusí nosit ani roušky, ani respirátory
V prosincovém nařízení Ministerstva zdravotnictví o pandemických opatřeních je totiž uvedeno několik výjimek, přičemž jedna z výjimek platí i pro školy zřizované ministerstvem spravedlnosti. Studenti škol zřízených pod tímto ministerstvem nemají povinnost nosit ani roušky, ani respirátory. Když se lidé z Aliance Národních Sil písemně obrátili na tiskový odbor ministerstva zdravotnictví, aby vysvětlil, proč tyto školy a jejich studenti mají výjimky, tak se jim dostalo neuvěřitelné odpovědi.

Tyto školy mají totiž výjimky proto, že se jedná o ucelené a neproměnlivé kolektivy stále stejných lidí, a proto nemusí nosit roušky! Ano, čtete správně, to není aprílový vtip, tohle opravdu v odpovědi napsal tiskový odbor ministerstva zdravotnictví. Týká se to třeba Justiční akademie v Kroměříži a jejích poboček v regionech, jejímž zřizovatelem je Ministerstvo spravedlnosti. Škola vzdělává vyšší soudní úředníky, soudce a státní zástupce, kteří na akademii studují. Nemusí nosit roušky, ani respirátory. Dále se to týká škol zřizovaných v rámci věznic, které také spadají pod Ministerstvo spravedlnosti.

Pondělí, 12. dubna 2021, 20:12Odpovědět

Helena Munzarová

Takže rizikoví lidé, kteří to ještě nechytili a bojí se mají dvě možnosti:

Pondělí, 12. dubna 2021, 12:59Odpovědět

Helena Munzarová

- Neposlat dítě do školy a ošidit ho o výuku

Pondělí, 12. dubna 2021, 12:58Odpovědět

Helena Munzarová

- Poslat dítě do školy a rizkovat nakažení

Pondělí, 12. dubna 2021, 12:58Odpovědět

Josef Laun

Že by někdo kdo chce ukázat jak by to šlo ? Proč se hledá jen vždy spůsob jak to udělat aby to nešlo a co nejvíc komplikací ?

Pondělí, 12. dubna 2021, 08:58Odpovědět

Žáci základky v Semilech mohou do školy bez testu. O testování musí rozhodnout rodiče, říká ředitel  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.