Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Semilští hasiči slaví sto padesát let. Do města se sjedou historické parní stříkačky

V letošním roce slaví semilští dobrovolní hasiči 150 let od svého založení. Při této příležitosti se do Semil již po třetí sjedou historické parní stříkačky z celé České republiky.

Celorepublikový sraz parních stříkaček se v Semilech již uskutečnil v roce 2008 a 2013. Návštěvníci tak mají možnost opět spatřit unikátní stříkačky z nejrůznějších koutů České republiky. „Jedinečnost akce spočívá v tom, že parní stříkačky, které se v Semilech v rámci oslav představí, byly vyrobeny v letech 1881-1912 a málokdy se v takovém počtu na jednom místě setkávají,“ uvedl starosta SDH Semily 1 Marek Vrtilka.

Jedinečná událost se propojí s oslavami nejstaršího místního sboru dobrovolných hasičů, který byl původně založen jako součást sokolské jednoty. Historii sboru připomene výstava s názvem Ve službě bližním - 150 let SDH Semily 1. „Výstava bude zahájena v sobotu v Muzeu a Pojizerské galerii Semily,“ doplnil Vrtilka.

Slavnostní zahájení proběhne v pátek 13. v letním kině. Hlavní program je připraven na sobotu. Akce odstartuje promítáním filmu Hoří, má panenko. V sobotu se mohou návštěvníci semilského Ostrova těšit na pohádky, vstoupení kapel KTP, Babylon Band nebo Superhero Killers i speciální hasičský program.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Semily

Štítky Liberecký, Semilsko, hasiči, Semily, Česko, sbor dobrovolných hasičů, Muzeum a Pojizerská galerie, slavnost, Hoří, má panenko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Semilští hasiči slaví sto padesát let. Do města se sjedou historické parní stříkačky  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.