Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Turnovská nemocnice se rozroste o pavilon urgentní medicíny. Nejdříve za několik let

Nejdříve za dva až tři roky začne výstavba nového pavilonu urgentní péče nemocnice v Turnově, která patří pod krajskou nemocnici v Liberci.

Odhadem na to bude potřeba 100 až 120 milionů korun. Starosta Turnova Tomáš Hocke novinářům řekl, že se KNL pokusí na jeho vybudování získat evropskou dotaci. Turnov je jedním ze tří akcionářů KNL, dalšími jsou kraj a Liberec.

Podle starosty s managementem nemocnice nyní dospěli k finální verzi architektonické studie rozvoje turnovské nemocnice. Původní bylo nutné přepracovat kvůli platné územní rezervě pro cestu mezi nemocnicí a Střední zdravotnickou školou. Nový třípodlažní pavilon bude spojený s ambulantním traktem. „Tam by měl vzniknout urgentní příjem, nová stanice ARO, nové ordinace pro ARO a bariatrii, denní stacionář pro ARO," uvedl Hocke.

V plánu rozvoje nemocnice je výstavba ještě jednoho pavilonu označovaná jako TX. Náklady na jeho postavení se odhadují na 220 milionů korun a jeho výstavba začne nejdřív po postavení pavilonu urgentní péče. V pavilonu TX by jedno patro mělo sloužit pro vytvoření důstojného zázemí pro personál nemocnice a v dalších dvou patrech budou lůžkové stanice, případně i nové oddělení intenzivní péče. S hlavní budovou nemocnice bude propojený.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Nemocnice Turnov

Štítky správa, nemocnice, stavby, Turnov, pavilon, Krajská nemocnice Liberec, stavba, Tomáš Hocke, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turnovská nemocnice se rozroste o pavilon urgentní medicíny. Nejdříve za několik let  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.