Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zloděj chtěl proniknout do domova s pečovatelskou službou. Na svědomí toho má víc

Před pár dny vyjížděli turnovští policisté do domova s pečovatelskou službou. Přivolala je sem seniorka, která na balkoně jednoho z bytů našla muže snažícího se dostat dovnitř. Jak se ukázalo, tento výtečník toho měl na svědomí mnohem víc.

Když na místo dojela hlídka, muž seskočil z balkonu a utekl. „Policisté muže vypátrali během chvilky nedaleko objektu,“ uvedla policejní mluvčí Adéla Maňasová. Ze setkání s policisty muž radost neměl. Hlídku častoval agresivními projevy, a dokonce je vyzýval k pěstnímu souboji.

Recidivista způsobil škodu za 70 000 korun. Nyní mu v případě odsouzení hrozí až tři roky za mřížemi.

Jak policisté zjistili, sedmatřicetiletý muž má za sebou pestrou kriminální minulost včetně několika odsouzení. „Předmětem jeho zájmu se stalo cokoliv, co se nacházelo i nenacházelo pod zámkem. Jednalo o majetek ze sklepů, kde odcizil nejen cyklistická kola, ale bral vše, co se dalo následně zpeněžit, komentovala Maňasová.

Policisté postupně sbírali veškeré důkazy a před pár dny nad recidivistou spadla klec. Následně mu vyšetřovatel sdělil obvinění ze spáchání trestných činů vyhrožování s cílem působit na úřední osobu, krádež nejen dílem dokonaným, ale i ve stádiu pokusu v jednočinném souběhu s přečinem porušování domovní svobody,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky Semilsko, zloděj, recidivista, domov, pečovatelská služba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj chtěl proniknout do domova s pečovatelskou službou. Na svědomí toho má víc  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.