Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Turnov chce na výstavbu knihovny získat evropskou dotaci 80 milionů

Turnov chce na chystanou výstavbu nové knihovny získat evropskou dotaci 80 milionů korun. O peníze bude žádat v novém programovém období ještě letos, informovala místostarostka Petra Houšková (Nezávislý blok).

„Výzva má být zveřejněná někdy na konci prvního pololetí a my zatím neznáme přesné podmínky výzvy, za jakých podmínek a v jakém rozsahu budeme moci žádat. Takže příprava je skutečně velmi komplikovaná, že jen tušíme, podle toho, jak vypadaly výzvy v předchozím období na knihovny," řekla Houšková. Podle ní chtějí usilovat o maximální možnou dotaci, což by mělo být 80 milionů korun.

Výstavbu nové knihovny chystá město řadu let. Městská knihovna Antonína Marka patří k nejstarším v zemi, před dvěma lety slavila 200 let od svého vzniku. O jejím stěhování z Jeronýmovy ulice se v patnáctitisícovém městě diskutuje léta. Současná budova potřebám knihovny kapacitně nestačí, chybí v ní lepší hygienické i návštěvnické zázemí a společenský sál, objekt není bezbariérový.

Nová knihovna by měla být o několik set metrů blíž k centru, ve Skálově ulici mezi letním kinem a domem Na sboře. Půjde o čtyřpatrovou budovu s terasou. Radnice sice zatím nevypsala zakázku na to, kdo ji postaví, už za měsíc by ale zástupci knihovny měli symbolicky položit základní kámen. Bude to při tradiční akci na podporu dětského čtenářství nazvané Noc s Andersenem.

Ohodnoť článek

Štítky ČR, správa, stavby, literatura, Turnov, knihovny, AUDIO, knihovna, Antonín Marek, Noc s Andersenem, stavba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turnov chce na výstavbu knihovny získat evropskou dotaci 80 milionů  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.