Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Zastupitel za SPD nazdobil chlebíčky tvarem Z, fotku dal na sociální síť. Příspěvek řeší policie

Příspěvek na facebooku jilemnického zastupitele a neúspěšného kandidáta do poslanecké sněmovny Bronislava Kalvody (SPD) řeší policie. V rámci chystání oslavy připravil chlebíčky ozdobené sýrem a paprikou ve tvaru Z, které používá ruská armáda na Ukrajině. Příspěvek už smazal, přesto ho nyní řeší policie. Vedení Jilemnice Kalvodu vyzvalo k rezignaci.

Příspěvek, který vyvolal negativní reakce, už Kalvoda z facebooku smazal, problémy tím ale nezažehnal. Fotografie totiž lze dál dohledat a celou věc řeší policie. „Obsahem příspěvku, který se o víkendu objevil na konkrétním facebookovém profilu, se zabývá služba kriminální policie a vyšetřování semilského územního odboru," řekla mluvčí policie Ivana Baláková.

Chlebíčky vyzdobené písmenem Z se totiž dají vykládat jako podpora Ruska ve válce na Ukrajině. V Rusku ho lidé například dávají i na automobily, domy nebo oblečení. Vyjadřují tak podporu ruským silám na Ukrajině. Podle Krkonošského deníku přišel Kalvoda s vysvětlením, že jeho žena se jmenuje Zuzana, proto tedy Z.

Jeho vysvětlení ale nepřijalo vedení Jilemnice. „Publikoval fotografie s občerstvením, kdy na chlebíčcích bylo vyskládáno ze sýra velké Z. Když se podíváte na facebook pana Kalvody, tak asi pochopíte, že to nebylo náhoda, ať se to vysvětluje jakkoli, a nám to přišlo trochu neslučitelné s tou dobou, která teď je. A na základě toho jsme se rozhodli udělat, co máme v kompetenci," řekl starosta města David Hlaváč (ODS).

Rada města proto k dnešnímu dni odvolala Kalvodu z funkce předsedy i člena komise dopravy a veřejného pořádku a zároveň vyzvala k rezignaci na funkci zastupitele.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Archiv Bronislav Kalvoda

Štítky spd, kalvoda, chlebíčky, Jilemnice, policie, chlebíček, Svoboda a přímá demokracie, Facebook, Ukrajina, Ozbrojené síly Ruské federace, Poslanecká sněmovna ČR, Rusko, ruská invaze na Ukrajinu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konrad Neumann

ZZZastupitele ZzzPD Zzzrychlene Zzzlidovelymm/zzzrevolucnim Zzzoudem Zzzodsoudit, Zzzostudit a Zzzaslat na Zzzibir. ZZZet-chlebicky Zzznarodnit & Zzzezrat!!!

Pondělí, 11. dubna 2022, 22:40Odpovědět

Zastupitel za SPD nazdobil chlebíčky tvarem Z, fotku dal na sociální síť. Příspěvek řeší policie  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.