Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Anonym nahlásil lámanou angličtinou bombu v turnovském podniku. Sedmdesát lidí bylo evakuováno

Dvě desítky policistů zasahovaly v úterý ráno v průmyslové zóně v Turnově. Anonym tam nahlásil bombu v areálu firmy Kamax. Žádnou bombu ale policisté nenašli a zaměstnanci se mohli před polednem vrátit do práce.

Oznámení přišlo krátce před osmou hodinou ráno. „Policisté na tísňové lince 158 obdrželi oznámení od jednoho ze zaměstnanců jedné z firem v průmyslové zóně v Turnově, že jim volal neznámý mužský anonym, hovořící lámanou angličtinou, informaci, že se v jejich firmě nachází bomba. Poté muž zavěsil,“ uvedla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Na místo se tak vydalo hned několik policejních hlídek a také kompletní výjezd. Celkem zasahovalo dvacet policistů. „Po příjezdu na místo policisté zahájili evakuaci firmy a zajistili místo a jeho okolí proti vstupu nepovolaných osob. Objekt tak muselo opustit na 70 osob. Dále došlo z důvodu zajištění bezpečnosti k uzavření přilehlých komunikací,“ dodala mluvčí.

Celý areál firmy pak prohlédl psovod se psem vycvičeným na vyhledávání výbušnin. „Prohlídkou se nepotvrdilo uložení nástražného výbušného systému. Krátce po půl dvanácté hodině byly opět zprůjezdněny uzavřené komunikace a obnoven provoz v průmyslovém areálu. Všichni zaměstnanci se mohli vrátit zpět na své pracoviště,“ uvedla Šrýtrová.

Případ si nyní převzali semilští kriminalisté. „Pachateli v případě dopadení hrozí za přečin  šíření poplašné zprávy až pětiletý trest odnětí svobody,“ uzavřela mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky policie, anonym, Turnov, kamax, bomba, KAMAX s.r.o.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Anonym nahlásil lámanou angličtinou bombu v turnovském podniku. Sedmdesát lidí bylo evakuováno  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.