Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Senior při požáru v Libštátě zemřel na následky intoxikace zplodinami. Klienti se do pečovatelského domu ještě vrátit nemohou

Policisté už mají k dispozici výsledky soudní pitvy seniora, který zemřel při požáru v pečovatelském domě v Libštátě. Z nich vyplývá, že sedmdesátiletý muž podlehl zraněním, která byla způsobena intoxikací zplodinami hoření.

„Vzhledem k tomu, že i nadále ve věci probíhají úkony prověřování této tragické události, které jsou v této fázi trestního řízení neveřejné, nelze poskytovat bližší informace,“ upřesnil mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Policisté ve spolupráci s hasiči dále pracují na zjišťování příčin požáru. „Nemůžeme vyloučit žádnou z možných příčin požáru. K objasnění vzniku požáru jsme požádali o vypracování znaleckých posudků,“ dodala policejní mluvčí Adéla Fialová.

Pětačtyřicet klientů muselo pečovatelský domov opustit, dvacet pět jich je u rodin, pro dvacet z nich pak obec Libštát zajišťovala náhradní bydlení. Ta našla v Semilech, Lomnici nad Popelkou a Jilemnici, kam je v sobotu rozvezl červený kříž.

„Návrat seniorů domů je mým prvořadým úkolem, ale čekám na likvidátora pojišťovny, který to tam musí vyfotit a sepsat. Zároveň jsem tam už nechal udělat revizi elektroinstalace, do tři čtvrtě budovy proud jde, zjišťujeme stav vody, topení, vzduchotechniky. Jakmile to bude možné, budu ty lidi informovat," řekl ČTK starosta Libštátu Pavel Janata (KDU-ČSL). Dům byl podle něj postavený ve dvou etapách. „V první etapě hořelo, v té druhé nehořelo, takže se dá předpokládat, že do té novější etapy by se mohli nastěhovat, ale je to propojené výtahem a schodištěm," dodal Janata.

Požár domu byl na operační středisko hasičů nahlášen v pátek 9. prosince zhruba ve 21:30. Oheň vypukl v podkroví, krátce před půlnocí se ho podařilo uhasit. Škody hasiči předběžně odhadli na deset milionů korun.

Ohodnoť článek

Foto HZS LK

Štítky požár, hasiči, hzslk, policie, libštát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Senior při požáru v Libštátě zemřel na následky intoxikace zplodinami. Klienti se do pečovatelského domu ještě vrátit nemohou  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.