Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Policie dopadla pachatele znásilnění v Palackého sadech v Semilech. Čin spáchal v podmínce

Čtyři dny trvalo policistům dopadnou pachatele znásilnění, ke kterému došlo ve čtvrtek 8. prosince v semilských Palackého sadech v centru města. Třiatřicetiletý muž byl v minulosti několikrát trestán, i nyní je v podmínce. Pachatel je ve vazbě a hrozí mu deset let vězení.

Jde o muže z Královéhradecka, kterého soudy v předchozích letech pravomocně odsoudily za dvě loupeže. „Naposledy to bylo v roce 2020, kdy od soudu odešel s tříletým nepodmíněným trestem odnětí svobody,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Jenže letos v dubnu soudce muže z vězení podmíněně propustil a uložil mu zkušební dobu do dubna roku 2026. „Čin tedy spáchal v podmínce,“ dodala mluvčí.

Policisté mají podle mluvčí proti muži jednoznačné důkazy. Muži hrozí desetiletý trest. „Vyšetřovatel podal státnímu zástupci podnět k jeho vazebnímu stíhání. Důvodem je obava, že by mohl na svobodě ublížit dalším ženám, a že by se také s největší pravděpodobností snažil vyhnout vysokému trestu skrýváním před orgány činnými v trestním řízení,“ vysvětlila Baláková.

Policie tak může uklidnit veřejnost, která čin na sociálních sítích hodně řešila. „Věříme, že touto zprávou rozptýlíme všechny obavy ve společnosti o bezpečnost žen na Semilsku,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policie, znásilnění, semily, palackého sady

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie dopadla pachatele znásilnění v Palackého sadech v Semilech. Čin spáchal v podmínce  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.