Počasí dnes20 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Řidič dodávky rozvážející pečivo kličkoval po silnici. Při směně vypil láhev rumu

Policisté ve čtvrtek odpoledne odhalili pětačtyřicetiletého řidiče, který byl pod vlivem alkoholu a byl nebezpečný sobě i okolí. Při rozvážce pečiva se totiž posilňoval alkoholem a postupně vypil celou láhev rumu. Po silnici mezi Malou Skálou a Turnovem poté kličkoval tak, že na něj svědek zavolal policii.

„Během jeho jízdy se mu navíc otevíraly nezajištěné zadní dveře, které mohly vážně zranit nějakého chodce. Náš svědek, se ho snažil přimět k zastavení blikáním a sledoval dodávku ze svého auta, aby nás o jejím pohybu mohl informovat,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Řidič nakonec sám zastavil v turnovské Průmyslové ulici. „Později to vysvětlil tím, že zabloudil a v aplikaci na mobilu hledal správnou trasu. Když se u něj objevila naše hlídka, byl trochu překvapený, ale dobrá nálada ho rozhodně neopustila. Ochotně s námi spolupracoval, a přitom se ještě snažil žertovat. Velmi ho pobavila například myšlenka na to, že když mu zadržíme řidičský průkaz, bude muset namísto řízení auta plést rohlíky,“ dodala mluvčí.

Dechová zkouška u něj nakonec naměřila 3,18 promile alkoholu. „Tuto hladinku získal ve své pracovní době za volantem, když během řízení popíjel rum. K tomu se nám přiznal a omlouval to osobními problémy. Prázdnou půllitrovou lahev měl uloženou ve dveřích řidiče v době, kdy jsme ho zkontrolovali,“ popsala Baláková.

Policisté muži na místě zabavili řidičský průkaz a budou ho stíhat pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky. Zbývající rohlíky pak za něj musel rozvézt jeho kolega.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, dodávka, alkohol, turnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič dodávky rozvážející pečivo kličkoval po silnici. Při směně vypil láhev rumu  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.