Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Nefunkční zadní světlo prozradilo řidiče, který nadýchal 2,89 promile alkoholu

Obyčejná policejní kontrola na Semilsku stála řidiče rok vězení a až deset let zákazu řízení. Kromě rozbitého zadního světla požil alkohol a měl u sebe neplatný řidičák.

Na Semilsku v Rokytnici nad Jizerou prověřili policisté osmatřicetiletého řidiče Octavie, kterému nesvítilo zadní světlo. V průběhu tohoto zásahu policisté zjistili, že kromě rozbitého světla měl v sobě řidič během dechové zkoušky také nemalé množství alkoholu. S policisty se dokonce podělil o to, co zkonzumoval. „Policisté z jeho dechu cítili alkohol a podrobili ho dechové zkoušce, která ukázala hodnotu 2,89 promile. Tvrdil jim, že před jízdou vypil tři dvanáctistupňová piva a tři panáky rumu," sdělila tisková mluvčí policie Libereckého kraje Ivana Baláková.

To ale nebylo všechno. Kromě rozbitého světla a alkoholu neměl muž v pořádku ani řidičský průkaz, jehož platnost vypršela už před třemi lety. Policisté mu následně zakázali pokračovat v jízdě. Nyní mu za tento čin hrozí rok vězení a až deset let zákazu řízení. „Kvůli požitému alkoholu mu kolegové na místě zakázali další jízdu a ve středu si od nich na služebně převzal záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V této souvislosti mu nyní hrozí odnětí svobody až na jeden rok a zákaz řízení motorových vozidel na jeden rok až deset let,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Policie ČR, Semilsko, Rokytnice nad Jizerou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nefunkční zadní světlo prozradilo řidiče, který nadýchal 2,89 promile alkoholu  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.