Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Příští rok bude kraj investovat do oprav silnic, nemocnice i dopravní obslužnosti

Rada kraje odsouhlasila navýšení výdajů na autobusovou a vlakovou dopravu. V příštím roce by tak měl kraj zaplatit o 46,5 milionů více. Návrh musí ještě schválit krajské zastupitelstvo.

Celkově by tak měl kraj v příštím roce za vlaky a autobusy zaplatit celkem 705 milionů. „Tato částka odpovídá přibližně dvaceti procentům z celkových plánovaných výdajů kraje,“ sdělil mluvčí kraje Filip Trdla.

Vedle financování dopravní obslužnosti počítá kraj s navýšením financování krajských organizací i dotační politiku. Zhruba 304 milionů korun by mělo jít na projekty spolufinancované z EU. V příštím roce půjdou krajské peníze také do oprav silnic, na nákup sanitek nebo třeba na rekonstrukci objektu pro podnikatelský inkubátor. „Na rekonstrukci našich silnic půjde včetně dotací více než miliarda korun,“ řekl hejtman Martin Půta.

Pokračovat bude i příprava terminálu a parkovacího domu u autobusáku. „Samozřejmě podpoříme opět i Krajskou nemocnici Liberec v rámci projektu Modernizace KNL,“ dodal Půta. Podpory by se měla dočkat i českolipská nemocnice stejně jako některé školy a ústavy sociální péče.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky investice, doprava, vlaky, autobusy, Liberecký, silnice, Martin Půta, Evropská unie, Krajská nemocnice Liberec

Příští rok bude kraj investovat do oprav silnic, nemocnice i dopravní obslužnosti  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.