Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Cizinecký gang vykrádal dodávky. Vytipovaným autům zloději propichovali pneumatiky

Organizovaný cizinecký gang několik měsíců vykrádal dodávky po celé zemi. Šlo o šestičlennou skupinu cizinců, která během půl roku způsobila škodu za téměř 1,3 milionů korun. Podle policistů šlo o velmi sofistikovanou metodu krádeží, kdy si zloději vytipovali dodávky, ve kterých měl řidič tržbu. Hrozí jim až osm let za mřížemi.

Skupina šesti osob pocházejících ze dvou různých států východní Evropy se zaměřovala na zásobovací dodávky, ve kterých předpokládala vyšší obnosy peněz. Od konce srpna do poloviny ledna spáchali nejméně dvaadvacet skutků se škodou dosahující částky téměř 1,3 miliónů korun,“ potvrdila policejní mluvčí Iva Kormošová.

Cizinci ve věku od 31 do 65 let vytipované dodávky sledovali a čekali na vhodnou příležitost, kdy se řidič vzdálí z kabiny. V několika případech propíchli pneumatiku auta a když byl řidič zaměstnaný jejeí výměnou, vnikli do kabiny a brali tašky, peněženky a brašny, ve kterých byla hotovost nebo platební karty.

Během jediného dne dokázali tímto způsobem vykrást i tři dodávky a přijít si tak na statisíce korun. Sofistikovaně postupovali i v maskování stop. "Aby co nejvíce ztížili své odhalení, různě se střídali, měnili svá auta i oblečení. Dopředu se domlouvali kdo, kdy a kam pojede. Působili po celé České republice," uvedla policejní mluvčí.

Tři podezřelé muže zadržela zásahová jednotka v jejich pronajatém bytě ve Středních Čechách v úterý ráno. Soudce přijal návrh státního zástupce a uvalil na ně vazbu. Kriminalisté předpokládají, že během vyšetřování prokáží obviněným další krádeže, přičemž výše škody poroste.


Celá šestice je obviněna ze zločinu krádež. „Jeden z ní se navíc zpovídá z přečinu poškození cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Dva z nich zas mají uděleno správní vyhoštění a mají vystaven výjezdní příkaz k opuštění republiky do konce ledna,“ dodala mluvčí.
Pokud se jim u soudu prokáže vina, mohou být všichni odsouzeni až na osm let za mřížemi.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Královéhradecký kraj, Náchodsko, gang, cizinci, krádeže, dodávky, pneumatiky, tržba, krimi, policie, zásahová jednotka, vězení, obvinění, krádež, Východní Evropa, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinecký gang vykrádal dodávky. Vytipovaným autům zloději propichovali pneumatiky  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.