Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

První listopadový týden přinese do Libereckého kraje ochlazení

Teplý konec října se přehoupne v chladný listopad. Do Libereckého kraje přijde v polovině týdne studená fronta, teploty přes den klesnou i k 9 stupňům Celsia. Příznivější počasí podle meteorologů nepřijde ani s nadcházejícím víkendem.

Pondělí ještě naváže na víkendové teploty. Přes den bude jasno až polojasno a naměříme 17 až 20 stupňů, na Frýdantsku by teploměr mohl ukázat i 21 stupňů Celsia. I na horách bude ještě 16 až 19 stupňů Celsia. Ranní mlhy se ojediněle mohou udržet až do odpoledních hodin, místy se tak teplota bude pohybovat jen kolem 14 stupňů Celsia.

S prvním listopadovým dnem začne přes naše území pomalu přecházet slabá studená fronta směrem od západu. V noci na úterý bude teplota mezi 11 až 8 stupni Celsia. Ojediněle se může objevit mrholení, a to i přes den. Obloha bude v úterý většinou zatažená, na Frýdlantsku by však podle meteorologů mělo být polojasno. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 12 až 15 stupni Celsia.

Teploty ve středu budou podobné jako v úterý, můžeme však očekávat ojediněle slabé přeháňky. K večeru se mohou tvořit mlhy, v noci teplota klesne k 9 až 5 stupňům Celsia. Ve čtvrtek se ještě více ochladí, přes den naměříme pouze 9 až 13 stupňů Celsia a v noci jen 5 až 1 stupeň Celsia.

V pátek pak bude na většině území převládat déšť a teploty mezi 8 až 13 stupni Celsia. V podobném duchu se bude nést i nadcházející víkend. Bude převážně oblačno až zataženo, místy déšť.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com | Zdroj údaje ČHMÚ

Štítky Liberecký kraj, předpověď, počasí, ČHMÚ, listopad, ochlazení, stupeň Celsia, Český hydrometeorologický ústav, Ještěd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První listopadový týden přinese do Libereckého kraje ochlazení  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.