Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V nadcházejícím týdnu nás čekají teploty lehce nad nulou. Meteorologové varují před ledovkou

Před uplynulým víkendem se vyplnila předpověď, na mnoha místech opravdu nasněžilo a překvapily nás teploty pod bodem mrazu. V tomto týdnu by na území Libereckého kraje měl teploměr ukázat teploty lehce nad nulou, meteorologové varují před mrznoucími srážkami a náledím.

V noci na pondělí naměříme -1 až -4 stupně Celsia, ze západu přijde občasné sněžení, ojediněle mrznoucí déšť. Na horách teplota klesne až k -7 stupňům Celsia, ve všech polohách by se ale během noci mělo oteplovat. Přes den bude zataženo, teploty kolem 1 až 4 stupňů Celsia. Objeví se občasné sněžení nebo déšť se sněhem, v nižších polohách jenom déšť. Srážky odpoledne postupně ustanou, večer se mohou tvořit mlhy.

Teploty kolem nuly předpovídají meteorologové i během úterý, řidiči by měli být opatrní. „V noci se ojediněle bude tvořit náledí, v případě mrznoucích srážek krátkodobě i slabá ledovka,” uvedla Klára Bubnová na webu ČHMÚ. Přes den můžeme očekávat mrznoucí mrholení, déšť se sněhem nebo déšť, a to na většině území. Teploty se přes den budou pohybovat mezi 1 až 5 stupni Celsia.

I během noci na středu hrozí náledí. Během dne bude zataženo až oblačno, teploty kolem 2 až 6 stupňů Celsia. I středa přinese srážky, déšť by měl ale odpoledne slábnout.

Ve čtvrtek bude ještě tepleji, 3 až 7 stupňů Celsia, přeháňkám se ale místy nevyhneme. V noci by teplota měla klesnout maximálně k bodu mrazu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com | Zdroj údaje ČHMÚ

Štítky Liberecký kraj, předpověď, počasí, zima, výstraha, meteorologové, stupeň Celsia, Český hydrometeorologický ústav, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V nadcházejícím týdnu nás čekají teploty lehce nad nulou. Meteorologové varují před ledovkou  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.