Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Kraj reaguje na zájem o cestování karavany, obcím nabízí podporu na budování nových stání

Obce mají možnost žádat o příspěvek z dotačního programu Libereckého kraje na budování nových stání pro karavany a obytné vozy. Kraj vyhlášením tohoto programu zareagoval na vzrůstající zájem o cestování obytnými vozy či přívěsy a program nabídl poprvé už v roce 2021, letos jej vypsal naposledy.

Zájemci mají čas žádat o finanční podporu do konce června. Připraveno je k rozdělení 2,5 milionu korun. „Peníze mohou žadatelé využít na pořízení servisní technologie pro stání obytných automobilů a přívěsů, například elektrickou a vodovodní přípojku, výlevku odpadů a zajištění pitné vody, a včetně souvisejících terénních úprav,“ uvedl Jan Mikulička z tiskového oddělení Libereckého kraje.

O dotaci se mohou ucházet města a obce, které leží ve správních obvodech obcí s rozšířenou působností, jimiž jsou Česká Lípa, Liberec, Jablonec nad Nisou, Železný Brod a Jilemnice. Lhůta pro podávání žádostí je do 30. června tohoto roku.

„Projekty, které uspějí v letos vyhlášeném programu, by měly doplnit a v součtu již realizovanými optimálně pokrýt mapu kraje karavanovými stáními. Další program již bude vyhlášen na jiné téma, a sice na cykloinfrastrukturu,“ potvrdila Květa Vinklátová (Starostové pro LK), náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Díky tomu, že obce využily peníze z programu už v minulosti je v současnosti v Libereckém kraji už celkem kvalitní síť plnohodnotných stání pro karavany a obytné vozy. Nadšenci karavaningu se můžou těšit na karavanová stání v Lomnici nad Popelkou, Novém Městě pod Smrkem, Smržovce, Prysku a ve Svijanech. Z druhé výzvy v roce 2022 se budují ještě karavanová stání v Bedřichově a Poniklé.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky karavany, stání, obytné vozy, nová místa, dotace, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj reaguje na zájem o cestování karavany, obcím nabízí podporu na budování nových stání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.