Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pro část obyvatel Liberce bude nově spádová pošta v sousední Chrastavě

Pro část obyvatel stotisícového Liberce bude po zrušení pobočky České pošty ve čtvrti Machnín nově spádová pro ukládání nevyzvednutých zásilek pobočka v sousedním šestitisícovém městečku Chrastava.

Primátorovi Liberce Jaroslavu Zámečníkovi (Starostové pro Liberecký kraj) se tento postup pošty nelíbí a požádá o změnu. „Dopředu to s námi nijak neřešili. Ozveme se jim a doporučíme jim, aby to změnili, protože řada lidí pracuje v centru města a aby si jeli pro poštu do Chrastavy, je prostě nesmysl," řekl primátor.

Mluvčí České pošty Matyáš Vitík sdělil, že pobočku v Chrastavě jako náhradní za machnínskou vybrali kvůli její blízkosti. „Je veřejnou dopravou dobře dostupná. Pokud by klientům nevyhovovala, mohou si nechat změnit svoji ukládací poštu na kteroukoli jinou," dodal Vitík.

V pátém největším městě v zemi se rozhodla Česká pošta kvůli úsporám zavřít polovinu z 12 poboček. Z libereckých, které zůstanou v provozu, je z Machnína zřejmě nejbližší pobočka u vlakového nádraží. „Vzdušnou čarou to je z Machnína do Chrastavy tři kilometry a k nádraží v Liberci šest kilometrů, což ale neznamená, že to musí být pro lidi lepší," uvedl primátor Liberce. To podle něj dokazuje například to, že cesta vlakem z Machnína do Chrastavy trvá stejně dlouho jako na liberecké hlavní nádraží. V obou případech to je šest minut. Při cestě po Liberci mohou navíc lidé využívat MHD. Nevýhodou autobusové linky MHD z Machnína ale je, že cesta k libereckému nádraží trvá déle než meziměstským autobusem do Chrastavy.

Česká pošta zavře po celé zemi 300 z 3200 poboček. Oficiálně skončí k 1. červenci, služby na některých ale začne omezovat dříve. Například v letáku, který se vztahuje k pobočce v Machníně, uvádí, že dopisy po neúspěšném pokusu o doručení budou uložené na pobočce v Chrastavě od 14. června a balíky od 23. června.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto archiv Drbny

Štítky ČR, pošta, správa, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

a) Česká pošta je státní, pak bude sloužit lidem a držet hubu. b) Česká pošta je zároveň státní a zároveň soukromý subjekt. Evidentně jí to takto nejde a za dva roky nám udělá totéž. Zlikvidovat do konce roku. Jo, bude to bolet c) Česká pošta je soukromý subjekt. Pak ať nevyžírá stát, necpe se, kde nemá co dělat, a zbankrotuje jako příklad neschopné společnosti. A další na řadě jsou dráhy. Nebudu dvacet let čekat na vlakový spoj z Liberce do Prahy.

Středa, 31. května 2023, 21:00Odpovědět

Pro část obyvatel Liberce bude nově spádová pošta v sousední Chrastavě  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.