Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Město vyslyšelo místní a upravilo projekt revitalizace sídliště Ruprechtice

Více míst k parkování, nové herní prvky pro děti nebo obnovené osvětlení. Nejenom tyto úpravy čekají sídliště v Ruprechticích, jehož regenerace bude pokrčovat dalšími dvěma etapami.

Zástupci města nechali původní plán revitalizace upravit na základě požadavků místních obyvatel, s nimiž se sešli v první polovině roku a kde zaznělo několik návrhů. Na setkání nejčastěji lidé žádali zvýšení parkovacích míst, oproti plánu v původním projektu.

„Tento požadavek občanů potvrdil rovněž výpočet zpracovatele dalších stupňů dokumentace, který upozornil na  nevyhovující  počty parkovacích míst v navrhované lokalitě. V rámci zpracování dále vyplynul požadavek správy veřejného osvětlení, na výměnu dožilých stožárů a svítidel v řešeném území,“ uvedla mluvčí libereckého magistrátu Jana Kodymová. Osvětlení v Ruprechticích je staré 50 let  a je v havarijním stavu.

Přibyde 110 nových parkovacích míst v Třešňové ulici, zároveň jsme rozšířili kapacitu stávajícího parkoviště v této lokalitě. Vybudujeme nové schody se zábradlím, bezpečnostní prvky a nové veřejné osvětlení.  A nezapomeneme ani na nové herní prvky pro děti,“ popsal dále náměstek primátora pro architekturu, veřejný prostor a dopravní stavby Jiří Janďourek (Starostové pro LK).

Kvůli těmto změnám Rada města Liberce schválila dodatek ke smlouvě s projekční kanceláří na provedení projektových prací, a to z důvodu změny územního řízení, vyvolané navýšením počtu parkovacích stání a výměnou veřejného osvětlení. Zpracování projektové dokumentace Regenerace sídliště Ruprechtice II. a III. etapa navazuje na již realizovanou I. etapu.  

Úpravy, které jsme provedli na základě připomínek místních lidí jasně ukazují, že se vyplatí s námi, jako zástupci města, diskutovat a vítáme všechny připomínky,“ dodal Janďourek.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv Drbny

Štítky sídliště, revitalizace, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomáš Kroutimhlavou

No trochu se bojím aby to nedopadlo jako při rekonstrukci ulic Purkyňova, Javorová Slovanského údolí, Jihlavská a Tichá! Dva roky nás terorizovali závěrama, nikdo neměl jistotu že se vůbec dostane domů. Pak to tu rozvrtali všechno najednou a zničeho nic se stavět přestalo. Ze země trčeli roxory, nefunkční veřejné osvětlení tomu všemu dávalo punc postapo města. Mezitím vším zde pobíhali děti. Jak odsud stavaři zdrhli a nechali rozvrtané ulice, tak začali některým sousedům ujíždět ploty. A ve finaále se náááhodou dozvíte, že tu město stavělo načerno. 2 roky nás tu trápila stavební firma a v podstatě nelegálně! Zkuste si něco postavit na černocha doma a uvidíte ten flastr. Holt někdo může a někdo ne. Držím ruprechtičákům palce, ať si s nima město nevytře řiť jak to udělalo s námi. Mimochodem městskej architekt by měl dostat řád zlatého Kittnera za krásné to prodražování rekonstrukce ulic. Je zde tolik žuly (polský) že by ruprechtickej lom mohl závidět. To nevadí, že se zde dvě auta nevejdou, ale za to je dražší a víc to lidi nakrkne.

Pondělí, 12. června 2023, 20:20Odpovědět

Město vyslyšelo místní a upravilo projekt revitalizace sídliště Ruprechtice  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.