Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Libereckým tahákem pro turisty jsou zoologická zahrada a zábavní parky

Největšími taháky, za kterými přijíždí turisté do Liberce, jsou zoologická zahrada a zábavní parky. Stejná lákadla přitahují návštěvníky do celého kraje a opakuje se tak trend, který platí po celé republice.

Nejnavštěvovanějším místem za uplynulý rok se v regionu stala liberecká zoologická zahrada, druhé místo patří libereckému vědecko-zábavnímu centru iQLANDIA a bronzovou příčku obsadil liberecký DinoPark. Vyplývá to z průzkumu, který ve spolupráci s kraji sestavila Česká centrála cestovního ruchu – CzechTourism.

Nejnavštěvovanější cíle Libereckého kraje
1. Zoologická zahrada Liberec
2. iQLANDIA, Liberec
3. DinoPark, Liberec
4. Centrum Babylon - Aquapark, Liberec
5. Centrum Babylon - Funpark, Liberec
6. Zámek Sychrov
7. Hrad Trosky
8. IQpark, Liberec
9. Hrad a zámek Frýdlant
10. Bozkovské dolomitové jeskyně

Zoologické zahrady hrály loni prim, co se týče turistů, v celkem osmi ze čtrnácti krajů. Konkrétně v Jihočeském, Královéhradeckém, Libereckém, Olomouckém, Plzeňském, na Vysočině, Ústeckém a ve Zlínském kraji,“ řekl ředitel České centrály cestovního ruchu – CzechTourism Jan Herget a dodal: „V této souvislosti se dá říct, že určitou raritou je vítězství lánové dráhy na Petřín v Praze, byť v našem přehledu čelní příčku drží už po několikáté. A také Sky Bridge 721 na Dolní Moravě v Pardubickém kraji. I když u nejdelšího visutého mostu na světě se rovněž o velké překvapení nejedná. Jednak proto, že jde o skutečně světový unikát a také díky společné intenzivní prezentaci loni otevřeného turistického cíle po celém světě.“

Pro Liberecký kraj, který před nedávnem převzal správu zoologické zahrady od statutárního města Liberce, je to dobrá zpráva. Chystá do rozvoje zoo v budoucnu investovat nemalé prostředky. „Věřím, že tak, jak bude postupovat obnova zoologické zahrady, bude stoupat i její atraktivita pro návštěvníky. Pochopitelně i tady přemýšlíme o tom, kde je ještě únosná návštěva a kde už bychom se ocitli na počtu, který by byl pro návštěvníky i pro zahradu problematický,“ řekla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Dalšími oblíbenými cíli v Libereckém kraji jsou Centrum Babylon, hrady a zámky, zejména Sychrov, Trosky a Frýdlant.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zoo Liberec

Štítky turistické cíle, zoologická, Liberec, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jo, zoo vyloženě praská ve švech... Žabičky a odříznutí papoušci na nesmyslném okruhu korunovaném smažákem a smutečním pochodem okolo jezírka jsou fakt lákadlem.

Úterý, 13. června 2023, 07:36Odpovědět

Libereckým tahákem pro turisty jsou zoologická zahrada a zábavní parky  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.