Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Pošta Partner plus v Kokoníně nebude, zastupitelé její zřízení odmítli

Jablonečtí zastupitelé se nedohodli na připojení k projektu Pošta Partner plus, a tak v Kokoníně nevznikne. Důvodem, proč její zřízení zamítli, jsou vysoké náklady a minimální výnosy. Opozice s rozhodnutím nesouhlasí a na protest opustila jednání zastupitelstva.

Pro poštu v Kokoníně jsme si nechali zpracovat nabídku na provoz tak zvané Pošty Partner plus, abychom ji mohli zachovat,“ informoval jablonecký primátor Miloš Vele (ODS).

Podle odhadu roční náklady na provoz jedné přepážky přesahuje 1,5 milionu korun, které by platilo z rozpočtu město, naopak výnosy jsou odhadnuté na 60 tisíc korun.

Česká pošta by zajistila vybavení, zaškolení pracovníků a datové připojení. Ročně by tak měla náklady ve výši necelých 85 tisíc korun. Provozovatel, v tomto případě město, by pak platil zaměstnance, pronájem místa a zálohy na energie. A tedy více než jeden a půl milionu ročně.

Česká pošta navíc změnila původní rozhodnutí nabídnout nemovitosti, kde pošty sídlily, nejprve obci. Rozhodla se je prodávat v aukcích. 

Chování a rozhodnutí koaličních zastupitelů ale pobouřilo opoziční zastupitele za ANO a na protest opustili jednání zastupitelstva Důvodem bylo nejen odmítnutí Pošty Partner plus v Kokoníně.

Koalice utrácí peníze za zbytečnosti typu sdílená kola za 1,3 milionu a krásné obrázky, které se nikdy nezrealizují. Navyšuje počty úředníků, které přijdou město ročně na miliony. A pak je problém v Kokoníně provozovat Poštu Partner plus, která by nahradila zrušenou pobočku České pošty? Pro místní by taková věc byla mnohem přínosnější, než například zmíněná kola, která mimochodem v Kokoníně ani nejsou,“ konstatoval Stanislav Říha (ANO).

Jeho kolegyně ze zastupitelského klubu k tomu doplnila Jitka Báláková (ANO): „Od toho tady město je, má poskytovat služby lidem. Pošta Partner plus by se nerentovala, ale lidem z Kokonína a okolních obcí, které by se mohly finančně zapojit, by velice pomohla. Dojíždění na poštu do centra města je pro ně nekomfortní a pro ty starší v některých případech až nemožné".

Dalším z důvodů, který donutil opozici opustit jednání bylo také zamítnutí finanční podpory Letní hokejové školy v Jablonci nad Nisou, která dostávala pravidelně podporu předchozích devět ročníků konání.

Ohodnoť článek

Foto Česká pošta

Štítky pošta, Pošta Partner plus, Kokonín, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Ředitel bere 468 000, kolik ostatní trubci na ředitelství a jaké jsou náklady..? Mafie na lidi kašle, zruší 300 poboček, proč? - v Praze otevřela pobočka Ukrajinské pošty, na fotce je vidět před ní 18asi zaměstnanců. Má fijala na ukr bratrance který musel zmizet z Brna? To by vysvětlovalo že jsou ve válce ti válečničtí lichvářšti tunelářští trpaslíci,kudlanky,trubci,komedianti,žvanilové,loutky,bílí koně.Mužík s pseudonymem rotschild 1763:Ti kteří chápou systém budou tak zainteresováni na vlastním zisku nebo závislí na prospěchu který systém přináší že z jejich řad nikdy opozice nevzejde. Masa lidí neschopná to mentálně pochopit bude však své břímě nést bez reptání. Možná že ani nebude tušit že celý systém je nepřátelský jejich vlastním zájmům...- euro, kryplomēny, digitální peníze, konec hotovosti, bodování jako v Číně, autíčka na baterky, vše směřuje k tomuto cíli a nové totalitě zelenismu, migrantismu, globalismu, jutuberismu, duhysmu. Lupo AnettaTahači, film Už je zase tady'o nesmrtelnosti'té lichvamafie která vede svět od krizí ke krizím a od válek k válkám. Musí se probudit všichni lidé včetně, jinak nás čeká viz film Planeta opic, Pošťák, Doktor divnoláska, Hlava 22,.Blíží se eu volby, přijďte všichni a nevolte mafii,viz Minúta pravdy Milana Uhríka, projev Alice Wedel Afd ytRoman Kirsch čtitulky, generál Hynek Blaško Trampoty EU a První výročí vzniku války na Ukrajině, gen Petr Pelz na Inovace Republiky o návratu do minulého století, hodnocení Anděly Sara Wagenknecht, Prof John J Mearsheimer university Chicago naYt Matěj Gottwald čtitulky. Mafie hledá peníze, tak Karel Kryl Demokracie, Za prachy, Věštec Ivan Řekni kde ty prachy jsou, Kabáti Colorado, Mám jednu ruku dlouhou, Amnestie, Nájem zvedej, Pánubohu do oken, Nightwork Píseň pro Pražáky, Sexuální násilí, Sami, Iluze o lůze, abj, virtuálky Pánové nahoře, Zdálky zblízka, Maškarní ples, Markéta, Mávátka, Krajina po bitvě, Sprcha, Dežo, Revoluční, Vtom roce pitomém, knihy Polojasno, Ukradená revoluce, Cibulkovy Seznamy agentů StB, seriál Devadesátky včetně dokumentu, Příběh Kmotra-agentStB Mrázek z Kolínska jako Rakušan, Šmejdi, Gangster ka, Sametoví vrazi, Ivánku kamaráde můžeš mluvit, Někdo to rád horké, Kmotr, Sicilský klan, Obchodník se smrtí, Soukromá válka pana Wilsona, Vicepresident, My Lai, Četa, Forest Gump o Vietnamu, Lidi co znám, Vítejte vŘecku pane inspektore, Okamžik záblesku. Dny zrady, Noc rozhodnutí, Schindlerův seznam, Smrt krásných srnců, Musíme si pomáhat, Wintonovy děti, Rozrušená země, Toman, Ucho, Vážení přátelé ano, Bony a klid, Báječná léta pod psa, Pupendo, Kolja, Akumulátor1,2. To je cesta po které jsme došli do dnešního bahna.

Neděle, 25. června 2023, 06:36Odpovědět

Pošta Partner plus v Kokoníně nebude, zastupitelé její zřízení odmítli  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.