Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Ve sportovním areálu ve Vesci chce město vybudovat stání pro karavany

Ve sportovním areálu ve Vesci chce město vybudovat šest krátkodobých stání pro karavany. Reaguje tak na rostoucí komunitu lidí, kteří cestují v karavanech a chce jim nabídnout prostor i v Liberci. Dosud ve městě žádná městská stání nejsou.

Komunita tak zvaných bydlíkářů každoročně roste a my jsme se rozhodli jim s pomocí dotace od Libereckého kraje nabídnout stání v Liberci. Už to máme naprojektováno, vyřizují se povolení a pokud vše dopadne v roce 2024 by mohlo být hotovo,“ popsal Jiří Šolc (ANO), náměstek primátora pro technickou správu a informační technologie města Liberec.

Cílem vybudování státní je také zatraktivnění městského areálu ve Vesci,  podpora cestovního  ruchu  a  rozšíření  aktivit  v tomto  volnočasovém  areálu  přístupném  pro  širokou  veřejnost.

Karavanová stání nabídnou vše, co majitelé obytých vozů potřebují. Jedno zastřešené místo bude napojené na potřebnou infrastrukturu, což umožní doplnění čisté vody, výpusť šedé vody, půjde tam využít výlevku kazety chemického WC a chybět nemá ani připojení se na elektřinu. V těsné blízkosti nové plochy bude na parkovišti vyznačeno dalších pět parkovacích stání pro karavany, kde jsou navrženy další pilířky pro možné připojení karavanů na elektrickou energii a případně i pitnou vodu.

Cílovou skupinou jsou nadšenci  do  kempování, kteří preferují ubytování  v těchto  specifických podmínkách. „Jelikož areál ve  Vesci  nabízí  mnoho  sportovního  a  rekreačního  vyžití,  je  podpora autokempingu  vhodným  doplněním  nabízených  služeb,  která  se  může  stát  důležitým bodem zájmu většího okruhu veřejnosti. V tuto chvíli je k projektu zpracována studie s předpokládanými náklady ve výši necelých 2,5 milionu korun,“ popsal vedoucí odboru správy veřejného majetku Lukáš Hýbner.

Město Liberec podá žádost o dotaci na podporu karavanových stání v programu Infrastruktura cestovního ruchu – karavanová stání 2023. Liberecký kraj v rámci této  výzvy  podporuje  projekty  do  výše  70 %  způsobilých  výdajů,  nejvýše však  500 000 korun.  V případě, že bude dotační žádosti  vyhověno,  bude  zpracována  projektová dokumentace  ve  vyšším  stupni  pro  povolení  stavby  v roce  2024 byla karavanová stání postavena a mohla začít sloužit zájemcům. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky karavany, stání, Vesec, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve sportovním areálu ve Vesci chce město vybudovat stání pro karavany  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.