Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Za pár dní budou uzavřeny nejprve Jablonecká a později Husova ulice

Stavba Centra urgentní medicíny při liberecké krajské nemocnici si v průběhu července a srpna vyžádá uzavírku okolních ulic. Nejprve Jablonecké a následně Husovy ulice. Uzavírka odkloní také autobusy MHD.

Uzavírka Jablonecké ulice je naplánovaná v termínu od 5. do 15. července. Objízdná trasa povede ulicemi Husova a Klášterní. Pěší tudy procházet mohou.

Ulice Husova bude uzavřena v termínu od 16. července do 21. srpna pro veškerou dopravu, zůstane průchozí pro chodce. Důvodem je dokončení demolice budovy staré interny s lékárnou. Objízdná trasa pro uzavírku Husovy ulice povede ulicemi Klášterní, případně Arbesova, ze strany Šaldovo náměstí ulicemi Jablonecká a Klášterní.

Demoliční práce budou zahájeny na přelomu července a srpna, termín jsme naplánovali záměrně na prázdninové období, je menší provoz, nejezdí děti do školy. Za týden až deset dní bychom chtěli mít objekt, včetně lékárny zbouraný,“ popsal již dříve stavbyvedoucí Ondřej Jandejsek s tím, že kvůli bourání bude Husova ulice uzavřena měsíc, avšak půjde o jedinou její uzavírku v průběhu celé stavby. „Při té příležitosti ještě provedeme posílení vodovodu v Husově ulici a odpojení starého plynovodu a tím pádem budou všechny práce v ulici provedené,“ doplnil Jandejsek.

Omezení liberecké MHD v době uzavírky Jablonecké a Husovy ulice

Uzavírka Jablonecké ulice odkloní linky městské hromadné dopravy č. 15, 19, 21, 29, 35 v době od 5. července do 15. července 2023. 

Linky č. 15, 19 a 29 – budou vedeny z náhradní zastávky Šaldovo náměstí v ulici Palachova objízdnou trasou ulicí Husova. V opačném směru budou linky vedeny po stejné objízdné trase do náhradní zastávky Šaldovo náměstí v ulici Rumunská (u České spořitelny). 
Zastávky Šaldovo náměstí v ulici Jablonecká a Poliklinika (v obou směrech) nebudou po dobu uzavírky obsluhovány
Na linkách budou platit nové jízdní řády.

Linky č. 21 a 35 - budou vedeny obousměrně z Fügnerovy ulice objízdnou trasou ulicí Na Bídě. Linky neobslouží zastávky Šaldovo náměstí a Poliklinika (v obou směrech). 
Na linkách budou po dobu uzavírky platit nové jízdní řády.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Blanka Freiwilligová

Štítky uzavírka, demolice, výstavba, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za pár dní budou uzavřeny nejprve Jablonecká a později Husova ulice  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.