Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Hasiči v Liberci likvidovali v noci požár panelového domu, evakuovali deset lidí

Hasiči v Liberci likvidovali v noci požár panelového domu v části Nové Pavlovice. Hořel byt ve třetím patře čtyřpatrového domu, spolu s policií museli hasiči evakuovat deset lidí.

Požár se podařilo uhasit poměrně rychle, příčiny ani výši škod ale zatím hasiči neznají, vyšetřovatel se bude na místo vracet. Byt, ve kterém oheň vypukl, je ale zničený, řekl mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Jakub Sucharda.

Požár bytu v panelovém domě byl na operační středisko hasičů nahlášen krátce před 02:00. „K žádnému zranění tam nedošlo, na místě byla i záchranná služba, ale provedla jen kontrolu těch lidí na místě," řekl mluvčí hasičů. Oheň se podle něj podařilo uhasit jedním proudem. „Pomocí výškové techniky pak hasiči kontrolovali, zda někdo není v bytech, kam se nemohli dobouchat," dodal. Zhruba do 3:30 pak hasiči místo kontrolovali a dohašovali.

Dnešní noc byla podle Suchardy poměrně rušná, vyjížděli k dalším čtyřem událostem, žádná z nich ale nebyla podle něj tak závažná. „Vyjížděli jsme v noci také k požáru z vypalování kabelů a k požáru chalupy, tam ale hořelo uskladněné dřevo, které sousedi uhasili ještě před příjezdem hasičů," dodal jejich mluvčí.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS LK

Štítky ČR, požár, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči v Liberci likvidovali v noci požár panelového domu, evakuovali deset lidí  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.