Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Otevření stánku u Prutu u jablonecké přehrady možná konečně klapne

Netrpělivě očekávají Jablonečané otevření nového stánku u jablonecké přehrady u Prutu. Ten je ale stále obehnaný plotem, zavřený a okolí dává tušit, že stavba ještě není u konce. Přitom letní sezona je v plném proudu.

Každý den chodím kolem domů, s dětmi pak k vodě, protože to u Prutu je pro ně nejlepší a stánek s občerstvením tady chybí. Když jdu kolikrát kolem, nikdo tady nepracuje, je to evidentně nedodělané, ale nic se neděje, tak už moc nevěřím tomu, že se letos v létě otevře,“ komentuje Jablonečanka Dana Vrzalová.

Důvodem, proč stále není otevřeno, jsou právě nedokončené stavební práce. „Jablonecký odbor investic už uložil zhotoviteli občerstvení několik termínů k převzetí stavby, ten konečný byl 19. května. Od té doby stojí zhotovitele každý den zpoždění 21 tisíc korun. Do pátku 14. července, kdy je další kontrolní den, je celková výše penále necelých 1,2 milionu korun. Na dokončení stánku netrpělivě čeká veřejnost i jeho nový provozovatel, jehož vybrali jablonečtí radní na začátku června,“ vysvětluje mluvčí jabloneckého magistrátu Jana Fričová.

Město provozovnu převzít nechce kvůli různým problémům. „Zásadní problém, který brání převzetí, jsou nedokončené terénní úpravy kolem stánku. Není tu dodělaný tak zvaný perdekor povrch, proto není možné instalovat rampy pro bezbariérový přístup. Nejdou otevírat okna kvůli chybějícím mechanismům, dodaný nábytek neodpovídá projektu. Jednání s dodavatelem je více než složité,“ konstatuje jablonecký náměstek pro rozvoj a digitalizaci Jakub Chuchlík (Piráti) s tím, že další kontrolní den, kdy už snad svitá naděje k přípravě kolaudace a možného převzetí objektu, je pátek 14. července.

Stavbu provádí společnost DR Development, který zvítězila ve výběrovém řízení. Staveniště převzala v říjnu loňského roku s tím, že hotovo mělo být do konce letošního dubna. „Zpoždění nastalo už na počátku stavby, ačkoli si zhotovitel staveniště převzal v druhé půlce září, pracovat začal až koncem listopadu. Termín dokončení byl posléze posunutý na 19. května. Počínaje 20. květnem běží společnosti DR Development, každý den penále,“ dodává Pavel Sluka, vedoucí oddělení investic jabloneckého magistrátu.

Nový stánek je připravený na celoroční provoz, a to jak vlastní bistro, tak WC. „Oba provozy jsou na sobě nezávislé, a to proto, aby toalety mohly být otevřené bez ohledu na otevírací dobu občerstvení,“ připomíná Sluka. Náhradní provoz WC zhotovitel zázemí zajišťuje prostřednictvím mobilních toalet. Na dveřích je vždy upozornění, že jde o veřejné toalety.

V současné době se připravuje projekt na další část, a to sezónního stánku a toalet naproti plaveckému bazénu. Součástí následujících etap bude i příprava projektová dokumentace obnovy Slunečních lázní.  

Nový provozovatel je připraven otevřít

Na kolaudaci stánku netrpělivě čeká jeho nový provozovatel, společnosti KFKS GASTRO, která spolupracuje s plzeňským Prazdrojem a počítá s tím, že na čepu bude i jedno regionální pivo. Návštěvníci se mohou těšit i na míchané nápoje a nealko a občerstvení fastfoodového charakteru.

Provozovatel chce návštěvníkům nabídnout služby moderního bistra, suroviny z lokálních provozoven i akceptaci platebních karet. „Naše společnost má třicetiletou praxi v gastro provozu, na Jablonecku provozujeme též hotel Perla Jizery v Josefově Dole. Stánek u přehrady je v úžasné lokalitě a jeho provedení zapadá do provozu bistra dle posledních trendů,“ těší se na nový stánek s celoročním provozem František Kozel z KFKS GASTRO.

Nabízet budeme burgr, quesadillu, v létě saláty i čerstvé cukrářské výrobky, které budeme každý den připravovat v hotelové kuchyni v Josefově Dole.  V zimě by pak nabídku měly tvořit horké polévky, svařené víno, grog, čaj, káva, horká čokoláda. Suroviny budou z lokálních provozoven – řeznictví, domácí housky, vícezrnné pečivo s domácími pomazánkami,“ popisuje skladbu sortimentu Kozel.

Otevřeno bude každý den, v létě od 12 do 22 hodin, v zimě od 12 do 17 nebo 18 hodin. „Ale záleží na poptávce zákazníků, jsme schopní otevírací dobu pružně přizpůsobit,“ dodal Kozel. Přímo u stánku a na terase budou nápoje a jídlo servírované ve skle a porcelánu, mimo stánek pak do plastu.

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jablonec

Štítky stavba, stánek, přehrada, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Václav Řezáč

Článek bohužel nedává odpověď na otázku, proč se min. měsíc na stavbě nic neděje (přitom zbývá dokončit drobnosti) a zhotovitel přitom platí penále 21000 denně....

Čtvrtek, 13. července 2023, 14:23Odpovědět

Otevření stánku u Prutu u jablonecké přehrady možná konečně klapne  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.