Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Hrací plocha fotbalového stadionu na Střelnici prochází rekonstrukcí

Na jabloneckém fotbalovém stadionu Střelnice začala rozsáhlá rekonstrukce hrací plochy. Město získalo na její obnovu 40 milionů korun od Národní sportovní agentury.

Částečně by měla být renovace hotová před zahájením domácích zápasů první fotbalové ligy na Střelnici, tedy po 3. kole.

Rekonstrukce se týká hrací plochy, topného systému, odvodnění a výměny umělého osvětlení. Celkové náklady přesahují 60 milionů korun, město se bude podílet 12 miliony,“ informovala mluvčí jabloneckého magistrátu Jana Fričová.

Veřejná zakázka na provedení rekonstrukce fotbalového stadionu byla soutěžena v režimu design and build, což zahrnuje zpracování projektu a následnou stavební realizaci. „Na stavbu je čas velmi limitovaný, a to po třetím kole fotbalové ligy, tedy do 10. srpna,“ konstatoval jablonecký náměstek pro rozvoj a digitalizaci Jakub Chuchlík (Piráti).

Hlavním zdrojem financování rekonstrukce je dotace od Národní sportovní agentury ve výši 40 milionů korun z programu Regionální sportovní infrastruktury 2020-2024, město by se mělo podílet 12 miliony korun, zbývajících 8,5 milionu korun uhradí Fotbalová akademie, z.s., která sportoviště užívá. Spoluúčast Fotbalové akademie by mohl ponížit případný finanční příspěvek z rozpočtu Libereckého kraje.

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FK Jablonec

Štítky rekonstrukce, stadion, fotbal, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hrací plocha fotbalového stadionu na Střelnici prochází rekonstrukcí  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.