Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 23. června 2024  |  Svátek má Zdeňka
Bez reklam

Areál ve Vesci v noci uzavřou závory, mají zabránit vjezdu driftujících aut

Vjezdy do rekreačního a sportovního areálu ve Vesci budou co nevidět na noc uzavírány bránami. Město tak chce zabránit vjezdu aut do areálu, který se v noci stává oblíbeným místem driftařů. Chce tak alespoň částečně vyřešit letitý problém.

Areál ve Vesci je velmi oblíbené místo veřejnosti, bohužel spousta lidí tam v noci jezdí dělat s auty tunning a driftují. Dlouhodobě způsobují na majetku města nemalé škody, které se šplhají, za ty roky, do milionů,“ popisuje náměstek primátora Jiří Šolc (ANO) a podotýká: „Hluk z aut navíc po nocích ruší i obyvatele žijící v okolí.

Ač je v areálu nainstalovaný kamerový systém, bohužel se jeho prostřednictvím příliš nedaří driftující řidiče usvědčit nebo zadržet přímo na místě. Není na to k dispozici dostatek strážníků či policistů a driftaři, kteří do areálu jezdí, zakrývají na svých vozech spztky, aby nebyli podle nich dohledatelní.

Na vjezdy na parkoviště, kde jsou škody největší, instalujeme brány, které se budou na noc automaticky zavírat. Nikdo se nemusí obávat, že pokud zůstane v areálu sportovat do večerních hodin, že se nedostane ven. Ven návštěvníky pustíme, ale dovnitř ne,“ vysvětlil Šolc.  Město si od toho slibuje, že výše škod na majetku poklesne. Nejvíc jsou podle náměstka poničené zejména obrubníky v areálu, veřejné osvětlení a trávníky a výsadba.

Instalování závor bude stát přibližně 300 tisíc korun a u vjezdů se objeví neprodleně, nejpozději do konce prázdnin.

Nedávno kvůli závodícím autům jezdícím právě do veseckého areálu nechalo město v ulici U Stadionu nainstalovat silniční retardéry. Nebylo ničím neobvyklým, že tady auta jezdila i sto kilometrovou rychlostí. Retardéry řidiče zklidnily.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky drift, auta, škody, Vesec, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jenda Pařízek

Nevěřte všemu co se píše.rád bych viděl driftera který driftuje po trávě a likviduje sadbu.
miliony za škody od drifterů.rád bych viděl faktury za provedený opravný práce.obrubník se dá poškodit i nárazem při parkování,lampy to stejný.ale proč to všechno nehodit na hrb pár mladejm který se chtěj pobavit.jsou to přece zločinci který ničej nám všem spokojenej život že? :D

Čtvrtek, 20. července 2023, 14:25Odpovědět

Jana Stránská

Areál ve Vesci v noci uzavřou závory, mají zabránit vjezdu driftujících aut
Určitě dobrý, Uvidíme, zda si nenajdou jiné místo. Proč se to ale řeší po takové době? Miliony a 300 000 trochu rozdíl ne? Asi má město dost peněz.Nyní je udělaná cesta pro karavany. Můžou jezdit z druhé strany, když je závora pustí ven...

Čtvrtek, 20. července 2023, 09:29Odpovědět

Areál ve Vesci v noci uzavřou závory, mají zabránit vjezdu driftujících aut  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.