Počasí dnes27 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Liberec prvně vypíše stavební zakázku za více než miliardu, na opravu bazénu

Liberecká radnice vypíše svoji dosud největší stavební zakázku. Jde o rekonstrukci a modernizaci bazénu s odhadovanou cenou 1,074 miliardy korun. Na podání nabídek budou mít zájemci 60 dnů, což je dvakrát déle, než je zákonná lhůta.

Logicky se ta lhůta zřejmě protáhne, protože předpokládáme, že budou nějaké dotazy, dovysvětlení. Takže počítám, že doba zveřejnění této zakázky se může klidně protáhnout až na 90 dnů," řekl náměstek Petr Židek (ODS). V polovině týdne byly nahrány veškeré podklady do věstníku zakázek, tak že zveřejěna měla být ve čtvrtek.

Pro páté největší město v zemi jde o první zakázku za více než miliardu korun. „Je to dáno i tím, jak ten čas běží. A zakázka, která třeba před 20 lety měla hodnotu 600 milionů, tak by dneska měla tu hodnotu vyšší," uvedl náměstek.

Schválenou podobu modernizaci bazénu část opozice v Liberci kritizuje. Považuje ji za zbytečně nákladnou a na posledním jednání zastupitelstva v červnu neúspěšně navrhovala, aby rekonstrukci město dělalo po etapách a v menším rozsahu. „Je to nejdražší projekt rekonstrukce bazénu v Česku v historii," řekl tehdy opoziční zastupitel Jindřich Felcman (LOL). Za posledních 15 let se podle něj v zemi rekonstruovalo 67 veřejných bazénů a jen v jednom případě cena překročila půl miliardy korun.

Liberecký plavecký stadion na Tržním náměstí je z poloviny 80. let minulého století. Loni měl přes 460.000 návštěvníků. V areálu jsou tři bazény včetně padesátimetrového, dva tobogany, vířivky, skluzavka, sauny, Kneippův chodník a další atrakce. Opravu sportoviště potřebuje - důležitá technologická zařízení dosluhují, střechou zatéká. Nevyhovující je i zasklení budovy, vana hlavního bazénu prosakuje. Čeká ho i výrazná přestavba. Nejvýraznější změnou bude, že v něm už nebudou samostatné šatny pro muže a ženy v přízemí, ale vznikne jedna velká bezbariérová šatna v suterénu objektu. Wellness bude nově na místě dnešních dámských šaten a fitness nově na místě pánských šaten. Na svém místě tak kromě bazénů zůstane jen restaurace.

Pokud nenastanou při výběru dodavatele komplikace, takřka kompletní rekonstrukce plaveckého stadionu by měla začít zkraje příštího roku. Práce potrvají dva roky, areál bude po tu dobu zcela uzavřený.

Hodnocení článku je 42 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Bazén Liberec

Štítky ČR, stavby, správa, rekreace, Liberec, AUDIO, FOTO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec prvně vypíše stavební zakázku za více než miliardu, na opravu bazénu  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.