Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

V Jablonném hledají bordeláře, který u města vyhazuje hromady odpadu

Obří hromadu odpadu někdo vysypal v pátek 21. července mezi 5 a 7 hodinou ráno na louku ve Lvové, po pravé straně, zhruba padesát metrů před opravovaným mostem. Za poslední měsíc jde už o třetí podobný případ u Jablonného v Podještědí. Město žádá veřejnost o pomoc s hledáním bordeláře, kteří vytváří podél cest smetiště.

Jednoznačně musí jít o někoho, kdo si to naplánoval, protože odpadu je tolik, že ho musel přivést nejméně na valníku za traktorem nebo na nějakém větším autě. Navíc jde o místo, kam se dobře nevjíždí, a tak si ho musel předem vytipovat nebo to tady zná,“ popsal starosta Jablonného Jan Rýdl.

Na vyhozených hromadách, které se v průběhu měsíce objevily na několika místech, jsou podle starosty zejména poničené autodíly, jako rozbité blatníky, kusy karoserií a podobně.

Asi to udělal někdo, kdo má autoopravnu a dal si dobrý pozor, aby neprojel místy, kde je městský kamerový systém. Proto jsme se rozhodli oslovit veřejnost s žádostí o pomoc, zda si v pátek ráno někdo nevšiml nějakého vozu s valníkem naloženým odpadem nebo třeba ho neviděl zajíždět či nemá záznam z palubní kamery. Za pomoc s nalezením původce bychom byli moc rádi,“ vyzývá veřejnost Rýdl.

Pokud někdo nějakou informaci má, může přímo kontaktovat Městskou policii z Jablonného na telefonním čísle 725 012 102. Případem se také zabývá Policie ČR, kam město věc nahlásilo. „Oznámením se zabývají kolegové z obvodního oddělení v Hrádku nad Nisou zatím v rovině přestupku v oblasti veřejného pořádku. Zatím je celá věc ve stádiu prověřování,“ potvrdil mluvčí Policie ČR v Liberci Vojtěch Robovský.

Odstranění odpadu je poměrně nákladná věc a stojí tisíce korun. Většinou ho někdo vysype na soukromý pozemek, a tak se potom město domlouvá na odklizení i s jeho vlastníkem. Občas se povede i majitele odpadu dohledat.

Nedávno jsme takto našli majitele autovraku. Sice šlo o původního vlastníka, který auto mezitím prodal, ale nebylo přepsané, a o odstranění vraku se postaral,“ dodal starosta.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto město Jablonné v Podještědí

Štítky odpad, nelegální skládka, pátrání, Jablonné v Podještědí, Liberecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jablonném hledají bordeláře, který u města vyhazuje hromady odpadu  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.