Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Autobusák v Jablonci mění správce, od srpna tu funguje úschovna zavazadel

Autobusové nádraží v Jablonci nad Nisou bude od září spravovat společnost Jablonecká dopravní (JD), která se sem do kanceláří nastěhovala již v červenci. Spolu s tím přichází několik změn. Například od srpna tu bude funguje úschovna zavazadel a od září začnou za vjezd a průjezd na autobusák platit ostatní dopravci poplatky.

Na autobusáku už od prosince loňského roku opět funguje čekárna, v níž je od letošního února obnovený také předprodej jízdenek. Nyní začala fungovat úschovna.

V čekárně bude deset samoobslužných boxů, za uložení bez časového omezení zákazník zaplatí 20 korun,“ informuje ředitel JD Luboš Wejnar s tím, že boxy jsou ve dvou velikostech, pět je určených pro větší zavazadla, pět pro příruční.

Do konce prázdnin bude JD uzavírat smlouvy s dopravci zajišťujícími spoje dálkové a regionální tak, aby od září byl vjezd i průjezd autobusovým nádražím zpoplatněný. „Jeden vjezd nebo průjezd na jablonecké autobusové nádraží přijde dopravní společnosti na stejnou částku jako například v Liberci, tedy 50 korun. Předpokládaný výnos z poplatků očekáváme ve výši 3 miliony korun ročně,“ tvrdí jablonecký náměstek pro správu majetku Petr Roubíček.

Vybrané peníze od dopravců chce provozovatel použít na vylepšení areálu. „Nejprve nás čeká výměna označníků zastávek regionální a dálkové dopravy, výlepových ploch na jízdní řády a informace na všech zastávkách MHD, obnova vodorovného dopravní značení,“ popsal Wejnar. Kromě zmíněného se z vybraných financí bude hradit celoroční údržba autobusového nádraží včetně té zimní, oprava čekáren, laviček a vylepšení informačního systému.

Podle náměstka Roubíčka výnosy z poplatků v roce 2024 pokryjí celoroční údržbu autobusového nádraží a jeho další rozvoj. „Jablonecká dopravní bude schopna převzít i financování provozu veřejných toalet na autobusovém nádraží,“ je přesvědčený Roubíček.  

WC v provozní budově je přístupné z boku od tržnice, provozní hodiny jsou v pracovní dny od 6 do 18 hodin s půlhodinovou polední pauzou od 12 hodin. V sobotu je WC otevřené od 6 do 16 s půlhodinovou přestávkou od 12 hodin a v neděli od 10 do 18 s tím, že přestávka je mezi 14-14.30 hodin.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jablonec

Štítky autobusové nádraží, doprava, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Autobusák v Jablonci mění správce, od srpna tu funguje úschovna zavazadel  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.