Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Vedoucí tábora se odvolal v případu utonulého chlapce na koupališti v Českém Dubu

Devětatřicetiletý vedoucí tábora, na kterém se před třemi lety na koupališti v Českém Dubu utopil šestiletý chlapec, se proti verdiktu soudu odvolal. Nesouhlasí ani s náhradou škody ve výši 1,7 milionu korun, které má zaplatit prarodičům chlapce a pojišťovně.

O odvolání informovala Českou televizi mluvčí libereckého soudu Karolina Francová.Obžalovaný se odvolal proti vině, trestu i náhradě škody a nemajetkové újmě," shrnula pro ČT mluvčí Francová.

Dosud nepravomocný verdikt, dvouletý podmíněný trest, si vyslechl tehdejší táborový vedoucí Tomáš Mádr na konci května, státní zástupce i obhájce si ponechali lhůtu na rozmyšlenou. V případu utonulého chlapce na koupališti v Českém Dubu zástupce vedoucího dětského tábora uznal soud vinným.

Podmíněný trest navrhoval státní zástupce Kamil Látr, i když na 18 měsíců. „Domnívám se, že tento podmíněný trest, ať už ode mě, nebo od soudu je adekvátní, je přiměřený a je zároveň dostatečně přísný," řekl Látr. Za největší pochybení Mádra považuje, že zcela opomenul povinnosti zastupujícího hlavního vedoucího tábora. „Pokud by je splnil nebo dohlédl na to, aby byly splněny, nedošlo by k tomu následku, který nastal. Stačilo opravdu alespoň, aby někdo dostatečně na děti koukal a hlídal je a nemuselo se toto stát," dodal. V době, kdy k tragédii došlo, byl obžalovaný s dalšími vedoucími z tábora u kiosku na pivu.

Obhájce Mádra navrhoval zproštění obžaloby, květnové rozhodnutí soudu na pokyn svého klienta nekomentoval.

Soud v Liberci v případu utonulého chlapce potrestal vedoucího tábora podmínkou

Okresní soud v Liberci dnes v případu utonulého chlapce na koupališti v Českém Dubu uznal vinným zástupce vedoucího dětského tábora, na němž šestileté dítě bylo. Devětatřicetiletému Tomáši Mádrovi soud uložil podmíněný trest dva roky se zkušební...

Tragická událost se stala 6. července 2020 odpoledne, kdy Mádr zastupoval hlavního vedoucího, který odjel s jiným dítětem na ošetření do nemocnice. „Oproti stanovenému hlavnímu programu, a aniž by o tom informoval Libora Situ, rozhodl (Mádr) o tom, že se půjdou všichni koupat na nedaleké koupaliště v Českém Dubu," uvedla při čtení rozsudku soudkyně Jana Vodehnalová. Podle ní Mádr na koupališti nezajistil dostatečný dozor nad dětmi ani dodržování táborových pravidel bezpečnosti při koupání.

Případ začne znovu projednávat liberecká pobočka krajského soudu. Termín ještě nebyl stanoven.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky soud, odvolání, tragédie, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vedoucí tábora se odvolal v případu utonulého chlapce na koupališti v Českém Dubu  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.