Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Kraj začal s přípravami na stavbu pavilonu učeben Šaldova gymnázia

Nový pavilon učeben má vzniknout v areálu Gymnázia F. X. Šaldy v Liberci. Rada kraje nyní schválila vypracování studie proveditelnosti pro zadání Design & Build, jejíž součástí je zpracování předprojektových prací, ale i dalších potřebných náležitostí.

Studie má zahrnout vypracování konceptu studie proveditelnosti, zpracování Průkazu energetické náročnosti budovy, administrace dotace, zpracování knihy standardů nebo poskytnutí součinnosti při zadávacím řízení v rámci výběru dodavatele stavby Design & Build. Předpokládaná hodnota zakázky je 1.755.000 korun.

Dodavatelský systém design & build se nám v minulosti osvědčil třeba při stavbách silnic a pomohl nám ušetřit nemalé finanční částky. V praxi to znamená, že stavební firma bude pružně a rychle reagovat na případné změny zadávacích požadavků. Naším cílem bylo ke zpracování studie vybrat vyzkoušená architektonická či projekční studia, která připraví kvalitní a podrobný návrh stavby,“ uvedl Zbyněk Miklík (Piráti), náměstek hejtmana pro resort ekonomiky, majetku, investic, veřejných zakázek a informatiky.

Jako zpracovatele studie proveditelnosti kraj vybral sdružení společností Energy Benefit Centre a Projektový ateliér David.

Cílem kraje je neustále zlepšovat kvalitu vzdělávání v regionu. Příkladem toho je třeba výstavba center odborného vzdělávání, která umožňují žákům studovat v moderním prostředí a připravovat se tak kvalitněji na budoucí povolání,“ doplnil Jiří Čeřovský (ODS), náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.    

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Liberecký kraj

Štítky přístavba, gymnázium, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj začal s přípravami na stavbu pavilonu učeben Šaldova gymnázia  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.