Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Jablonecké muzeum vyhlásilo soutěž na výtvarné zpracování fasády

Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou vyhlásilo otevřenou výtvarnou soutěž o návrh a realizaci výtvarného ztvárnění vnější fasády betonové přístavby z roku 1964, tak zvaného Pelantova schodiště. Soutěž je otevřená pro autorská díla výtvarníků starších 18 let, kteří mohou své návrhy zasílat až do 5. ledna příštího roku.

Výtvarníci, kteří se do soutěže zapojí, by měli při zpracování návrhů zohlednit zejména soulad s okolím. Tedy brát v potaz secesní muzejní budovu, včetně skleněné přístavby a muzejního parku. „Uvítáme návrhy, které budou odkazovat na historickou i současnou náplň budovy, která je již od svého zprovoznění domovem skla a bižuterie – původně jako exportní dům, od roku 1949 jako sídlo muzea,“ uvedla ředitelka muzea Milada Valečková.

Vítěz musí být připraven své dílo také realizovat v souladu s podmínkami soutěže. Podrobné podmínky soutěže, včetně složení odborné komise, najdou uchazeči na webu muzea.

Novou fasády by rádi odhalili v muzeu v květnu 2024 jako součást programu Muzejní noci a zároveň oslav výročí 120 let od založení Muzea skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Muzeum skla a bižuterie Jablonec n. N.

Štítky výtvarná soutěž, Muzeum skla a bižuterie v Jablonci, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonecké muzeum vyhlásilo soutěž na výtvarné zpracování fasády  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.