Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

U Arnoltic havaroval autobus. Šest lidí utrpělo zranění

, aktualizováno 16. listopadu 2023, 8:15

Krátce po půl sedmé ráno došlo k vážné nehodě na silnici I/13 u Arnoltic na Frýdlantsku. Na místě se zranilo šest lidí, z toho čtyři těžce.

Na místě boural autobus, nákladní a osobní automobil. V autobusu jelo v tom okamžiku 25 cestujících, pět lidí utrpělo zranění. „Čtyři osoby utrpěly těžké zranění, komunikovaly ale s kolegy a byly při vědomí. Pátý člověk měl lehké poranění. Všechny jsme pozemní cestou transportovali na traumacentrum liberecké nemocnice,“ informoval mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Michael Georgiev. Šestý zraněný byl podle hasičů ošetřený na místě.

Pravděpodobně při předjížděcím manévru došlo ke střetu předjíždějícího osobního automobilu s protijedoucím nákladním vozem a následně pak také k nárazu uvedeného osobního vozu do autobusu,“ popsal pravděpodobný průběh nehody mluvčí Policie ČR Vojtěch Robovský.

Povolány byly na místo nehody jednotky ze stanice HZS Raspenava a JSDH Frýdlant. Hasiči na místo povolali evakuační autobus. „Evakuační autobus dále osoby převezl na autobusové nádraží ve Frýdlantu," uvedli hasiči na twitteru.

Komunikace je v současné době uzavřena z důvodu vyšetřování okolností a příčin vzniku nehodového děje. Objízdná trasa bude svedena přes obec Krásný Les.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS LK

Štítky nehoda, autobus, zranění, Liberecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Arnoltic havaroval autobus. Šest lidí utrpělo zranění  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.