Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V Jenišovicích odmítli stavbu větrné elektrárny u vrchu Zabolky

Zastupitelé Jenišovic odmítli nabídku společnosti ČEZ na výstavbu větrné elektrárny u vrchu Zabolky. Na posledním jednání jednohlasně rozhodli o tom, že už nebudou pokračovat za stávajících podmínek ve vyjednávání se společností ČEZ Obnovitelné zdroje ohledně výstavby větrné elektrárny v obci.

Zastupitelé se přiklonili k názoru části zdejších občanů, kteří prostřednictvím petice vyslovili nesouhlas s výstavbou větrné elektrárny. Současně zastupitelé nepovažovali nabídku investora za výhodnou jak pro obec, tak i občany.

Nabídku jsme zamítli. Jedině kdyby přišel ČEZ s jinými podmínkami, tak bychom se jimi případně dál zabývali,“ uvedl starosta Jenišovic Bohumil Bradáč.

Proti stavbě větrníku podepsalo 280 lidí petici. „V rámci množiny občanů Jenišovic, které se nám podařilo dotázat přímo, lze konstatovat, že z této množiny bylo pro výstavbu méně než 10 % dotázaných. Část přímo dotázaných nebyla v době dotazování rozhodnuta z důvodu nedostatku informací či byla nestranná. Z časových důvodů nebylo nakonec v našich možnostech oslovit přímo všechny občany obce, ačkoliv jsme se o to ze všech sil snažili. Domníváme se, že v případě, že by na petici bylo více času, podařilo by se nám nasbírat více podpisů,“ shrnula iniciátorka podpisové akce Hana Čáslavová.

V Jenišovicích občané organizují petici proti výstavbě větrné elektrárny. Stavět by ji chtěl ČEZ

U vrchu Zabolky v Jenišovicích by mohla v budoucnu vzniknout větrná elektrárna. Lokalitu vytipovala společnost ČEZ Obnovitelné zdroje jako jedno z míst, kde by chtěla postavit větrník a seznámila s tímto úmyslem místní obyvatele i zástupce obce....

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky větrné elektrárny, zastupitelstvo, Jenišovice, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jenišovicích odmítli stavbu větrné elektrárny u vrchu Zabolky  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.