Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kraj letos mimořádně podpoří budování velké sportovní infrastruktury

Liberecký kraj v letošním roce mimořádně podpoří projekty na vybudování velké sportovní infrastruktury v obcích. Dotační program tak pro tento rok rozděluje na dvě části – malé a velké projekty. Záměr musí ještě v únoru schválit zastupitelé.

Dotační programy na rozvoj infrastruktury vyhlašuje kraj od roku 2018. Pro letošní rok je změna v tom, že kromě standardního programu na malou sportovní infrastrukturu ještě budeme vyhlašovat také dotační program na velkou infrastrukturu,“ uvedl Jiří Čeřovský (ODS), náměstek hejtmana pro resort školství mládeže a tělovýchovy.

Na větší projekty je připraveno 45 milionů korun, na menší 5.750 tisíc. „Na velké projekty můžeme využít peníze zejména z přebytku loňského hospodaření. Program vyhlašujeme proto, abychom zlepšili občanskou vybavenost v oblasti tělovýchovy a sportu v obcích a zvýšili bezpečnost při sportovních aktivitách. Je potřeba podotknout, že podpoříme hlavně projekty připravené, které mají konkrétní podobu a účel,“ poznamenal Čeřovský.

Jeden z impulzů pro vypsání programu na větší projekty je i skutečnost, že mnohé obce a města neuspěly s žádostmi o podporu od Národní sportovní agentury a obrátily se na kraj s žádostí o možnou podporu. „Národní sportovní agentura mnohým nepomohla, a protože připravují své projekty i několik let, rozhodli jsme se právě proto o podporu touto cestou,“ poznamenal náměstek.

U malých projektů se počítá s podporou dlouhodobě plánovaných akcí, které jsou financovány z různých zdrojů a jsou zaměřeny na co nejširší víceúčelové sportovní využití.

O dotace mohou žádat města či obce nebo organizace, které jsou stoprocentně obcemi vlastněné. Lhůta podání žádostí je od 25. března do 15. dubna, o přidělení dotací rozhodnou v květnu zastupitelé.

Doporučuji, aby žadatelé využili možnosti konzultovat žádosti s krajským úřadem. Připravují se i semináře. Aby pak nenastala situace, že budou žádosti vyřazeny kvůli formálním nedostatkům,“ dodal Čeřovský.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky sport, dotace, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj letos mimořádně podpoří budování velké sportovní infrastruktury  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.